ANI: Fosta judecatoare Viorica Dinu nu poate justifica peste 46.000 de euro

26-09-2013 10:41

Viorica Dinu

Agentia Nationala de Integritate cere comisiei de specialitate de la Curtea de Apel Bucuresti sa verifice averea fostei judecatoare Viorica DInu, din perioada in care a fost magistrat la Tribunalul Bucuresti.

ANI a facut aceasta solicitare deoarece a a constatat ca exista o diferenta de 179.323,50 lei (aproximativ 46.275 de euro), intre averea dobandita si veniturile realizate de Viorica Dinu in perioada exercitarii functiei de judecator la Tribunalul Bucuresti.

"In perioada 2008 - 2009, Dinu Viorica a realizat, impreuna cu sotul sau, venituri salariale in cuantum de 482.708,89 lei, iar modificarile patrimoniale intervenite in aceeasi perioada au fost in cuantum de 662.032,39 lei, rezultand o diferenta nejustificata de 179.323,50 lei (aproximativ 46.275 euro)", arata joi ANI, intr-un comunicat de presa.

Viorica Dinu a fost judecator in perioada 1 octombrie1997 - 14 martie 2013.

Agentia Nationala de Integritate a solicitat Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curtii de Apel Bucuresti sa verifice veniturile realizate de Viorica Dinu, impreuna cu sotul sau, in perioada in care aceasta a fost judecator la Tribunalul Bucuresti.

Potrivit ANI, Viorica Dinu a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate si drepturile de a fi asistata sau reprezentata de un avocat si de a prezenta date sau informatii, aceasta depunand la dosarul de evaluare un punct de vedere.

In 5 iulie, procurorii DNA au trimis-o in judecata pe Viorica Dinu, alaturi de judecatoarea Antonela Costache si alte 21 de persoane.

Viorica Dinu, care si-a dat demisia din functia de judecator la Sectia penala a Tribunalului Bucuresti, dupa ce a fost inceputa urmarirea penala in cazul ei, este judecata pentru constituire a unui grup infractional organizat, cinci infractiuni de trafic de influenta, dintre care una in forma continuata si trei infractiuni de luare de mita.

In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Marian Staicu, fratele lui Dinel Staicu, avocatul Costel Daniel Petre, din Baroul Bucuresti, sotia acestuia, Daniela Petre, avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Raducanu, si sotul acesteia, Bogdan Marian Bobocel.

Alaturi de acestia vor fi judecati Sorin Vasilescu si Iulia Neamtu, grefieri la Tribunalul Bucuresti, Angela Cirlan, Leon Marius Neagu, Marian Vasile Tudor, Marian Catrin, Carmen Ionela Dancuta, Nicolae Petrisor, fost Duduianu, zis "Cristofor", stefan Minca, zis "Rosovelt", Laurentiu George Dinu, zis "Gore", Cornel Lucian Enculescu, Tony Viorel Iaparnicu, Dragos Pandele si Silviu Constantin Amza, Bogdan Petrica Bagoli si Dragos Dumitrescu.

Procurorii au aratat, in actul de sesizarea a instantei, ca Viorica Dinu si Antonela Costache se foloseau de calitatea de magistrat pentru a promite pronuntarea unor hotarari judecatoresti "dorite de mituitorii sau cumparatorii de influenta", in cazurile in care erau investite sa judece respectivele cauze penale.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO