Surse: Judecatoarele Costache si Dinu, pacalite ca nu se pot face interceptari in lifturile de la TB


Ultimul update: Vineri 22 Martie 2013 07:14
Data publicarii: Marti 19 Martie 2013 15:05
Categorie: Stiri actuale
Lift

Surse judiciare citate de Mediafax au declarat ca judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu voiau sa discute despre banii pentru rezolvarea favorabila a unor dosare numai in lifturile Tribunalului Bucuresti.

Motivul: ofiterii anticoruptie le-au spus, in discutii private, ca in lifturile de aluminiu nu se pot face interceptari.

Astfel, ofiterii anticoruptie care mergeau la Tribunalul Bucuresti pentru a cere mandate de arestare preventiva in alte cauze, dar care erau insarcinati si cu ancheta in cazul judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, ii spuneau acesteia din urma ca in lifturile capitonate cu aluminiu sau cu tabla nu pot fi facute interceptari cu sistemele tehnice detinute la ora actuala, au declarat marti pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Astfel, atat judecatoarea Antonela Costache, cat si Viorica Dinu ar fi cazut in capcana anchetatorilor si ar fi purtat mare parte a discutiilor despre dosarele in care se cereau interventii in schimbul unor sume mari de bani in lifturile Tribunalului Bucuresti, care sunt capitonate integral cu tabla si aluminiu, au precizat sursele citate.

Totodata, judecatoarea Antonela Costache ar fi aflat in acelasi mod ca nu ar putea fi interceptata daca ar detine un telefon mobil de generatie veche. Sursele judiciare au precizat ca cele doua judecatoare si-ar fi achizitionat astfel de telefoane mobile pentru a se feri astfel de o presupusa ancheta.

In 15 martie, Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a judecatoarelor Viorica Dinu si Antonela Costache, suspendate de CSM din functia de judecator la Tribunalul Bucuresti dupa ce au fost acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu, fost Staicu.

Alaturi de acestea au mai fost arestati avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan si Marius Neagu. Instanta a mai dispus cercetarea in libertate a lui Marian Catrin, acesta avand interdictie de a parasi tara.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti a fost contestata atat de cei sase arestati, cat si de procurorii anticoruptie, in cazul lui Marian Catrin, instanta suprema urmand sa judece in 20 martie recursurile formulate in aceasta cauza.

Potrivit DNA, in acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, Daniel Petre, avocat in Baroul Bucuresti, si sotia acestuia, Daniela Petre, pentru care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara pe un termen de 30 de zile, precum si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu.

Judecatoarele Dinu si Costache sunt suspectate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu si pentru a interveni si in alte dosare.

Viorica Dinu este cercetata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, si luare de mita, iar Antonela Costache este acuzata de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, a precizat DNA.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO