Furturile din magazine in perioada Craciunului ar putea atinge un nivel record in Marea Britanie

03-12-2011 22:51
Sursa: Mediafax

In SUA s-a dat startul la cumparaturile de Craciun!

Expertii britanici anticipeaza ca bunuri in valoare de peste un miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro) vor fi furate din magazine in perioada din preajma Craciunului din acest an.

Datele obtinute de la Centre for Retail Research (CRR) sugereaza ca prejudiciile vor fi aduse de angajatii care sustrag bunurile, de cei implicati in lantul de distributie, precum si de hotii din magazine. Pierderile estimate sunt cu 61 de milioane de lire sterline mai mari in timpul sezonului de sarbatori din 2011 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

"Datele cercetarii schiteaza un scenariu deprimant. Din pierderile de 1,041 de miliarde de lire sterline in perioada sarbatorilor, 656 de milioane de lire sterline ar urma sa fie prejudiciul adus de hotii din magazine, 302 milioane de lire sterline din articole furate de angajati si 83 de milioane de lire sterline din bunuri pierdute prin fraudarea lantului de distributie", a declarat profesorul Joshua Bamfield, director al CRR.

El sustine ca infractiunile comise de Craciun au crescut cu 6,2% din 2010, ceea ce repreznra un simptom al climatului economic dificil.

"Dubla presiune a unei economii slabe combinate cu perioada cea mai scumpa din an vor duce inevitabil la cresterea pierderilor", a adaugat el.

Sursa: Mediafax, Pro TV

Tags: furturi, anglia,


VIDEO PROTVPLUS.RO