Locuieste pe "Walk of Fame" si e medicul actorilor Stallone, DiCaprio si Bruce Willis. Cine sunt vecinii cardiologului roman

×
Codul embed a fost copiat

O cina cu Silvester Stallone, un consult la inima lui Bruce Willis si interventii serioase in cazul multor producatori de film si regizori de la Hollywood.

Asta e meseria romanului Alexandru Marmureanu, cardiolog din Los Angeles, care si-a facut un renume printre celebritatile din industria filmului. Are carisma si este atat de bun, incat i s-a dus faima in lumea VIP-urilor. Si locuieste in cea mai cuonoscuta zona din Los Angeles, pe celebra Walk of Fame

Cand spui Hollywood, California, spui film, celebritati, dar spui si intersectia strazilor Hollywood & Vine. Doua bulevarde intrepatrunse, pe care gasesti stelele celebre in toata lumea. Doua artere care impreuna alcatuiesc arhicunoscuta "WALK OF FAME". Cladirile din aceasta intersectie sunt emblema orasului, le gasesti pe toate suvenirurile, in fotografii, imagini si picturi vechi. Sediul Capitol Record, cladirea Broadway sau imobilul TAFT sunt iconice pentru zona zero a industriei filmului american.

E cel mai animat loc din Hollywood de la prima ora a diminetii, pana tarziu in noapte. Cladirea TAFT a fost ridicata in 1923 si a fost vreme de doua decenii singura constructie inalta din cetatea filmului. Inca de la inceput, a gazduit birourile centrale ale tuturor studiourilor de filmare din oras. La ultimul etaj, au locuit Clark Gable, Adrey Hepburn sau Charlie Chaplin. Ultimul nivel gazduiete astazi penthouse-uri moderne cu o panorama splendida asupra pavajului cu stele.

Citește și
fizicieni
Tinerii fizicieni care ar putea aduce Romaniei un Nobel, daca statul nu le-ar cere diploma de BAC. "N-am putut sa ma angajez"

Astazi, la ultimele etaje au locuinte Charlize Theron, Paris Hilton, sau Dave Stewart, de la Eurythmics. Usa in usa cu cel din urma sta si Alexandru Marmureanu. Medic roman, stabilit la Los Angeles in anii '90, e imbracat in uniforma medicala si tocmai a fost chemat sa opereze la ora 8 seara.

Alexandru Marmureanu, cardiolog la Hollywood: "Am locuit multi ani in Beverly Hills, programul meu se termina tarziu, la ora 11, si aici e viata, asta imi place, vin am ce face aici, mananc."

A cumparat locuinta de curand si inca o renoveaza. A fost peste zi la 3 spitale si merge in al patrulea. E profesor la Universitatea de Medicina din Californa si nu in ultimul rand, e cardiologul multor vedete de la Hollywood. Presa americana a scris despre el ca e medicul lui Jack Nicholson, Jerry Bruckheimer si al lui Steven Spielberg, dar si ca i-a tratat pe Sylvester Stallone si pe mai tanarul Leonardo DiCaprio.

Lui Bill Gates i-a facut recomandari pentru scaderea tensiunii arteriale, iar pe Bruce Willis l-ar fi consultat la inima pe cand s-a despartit de Demi Moore si a inceput escapade cu fete mai tinere. E invitat saptamanal la petreceri in high-life-ul american si a fost chemat sa intervina de urgenta in cazul lui Michael Jackson, insa nu a mai ajuns la locuinta acestuia din Beverly Hills, pentru ca inima megastarului s-a oprit definitiv.

Fara sa intre in amanunte care tin de istoricul privat al pacientilor sai, doctorul Marmureanu spune ca si-a facut un renume la Holywood pentru ca a fost serios si intotdeauna la dispozitia celor care i-au cerut ajutorul.

Alexandru Marmureanu, medic cardiolog la Hollywood: "Trebuie sa raspunzi 24 de ore din 24."

Sustine ca atunci cand ajung in fata lui, indiferent ca sunt regizori si producatori cu sute de filme in palmares sau tineri care tocmai au cucerit lumea show-bizz-ului american, toti pacientii VIP coboara de pe piedestal si devin oameni normali, cu probleme de sanatate.

Alexandru Marmureanu: "Stii ce se intampla? Ei au nevoie de mine, nu eu de ei, deci din acest punct de vedere eu sunt foarte ok."

De la consumul de alcool si substante interzise, la steroizi sau chiar inimi frante din dragoste, tradari si gelozie, profesorul cardiolog Marmureanu sustine ca a tratat fiecare speta, cu atentia cu care se ocupa si de multele cazuri probono. De la oameni fara adapost adusi in urgenta la unul dintre spitalele cu care colaboreaza, pana la munca de voluntariat in tari defavorizate.

Alexandru Marmureanu: "Merg periodic Cambodgia, Africa, e voluntariat."

Ar vrea sa opereze probono si in Romania, dar a auzit despre orgoliul medicilor de la noi. Am fi vorbit mai mult despre acest capitol, dar ii suna telefonul. I se da raportul si I se cere expertiza pentru un pacient VIP care tocmai ce a fost internat la clinica UCLA. Pana termina consultatia telefonica, a si ajuns la Spitalul Presbytherian, din Hollywood.

Alexandru Marmureanu: "Asa incepem operatiile, uneori si dupa 8. Am facut operatii si in prima parte a zilei, dar continuam."

Nu intra in sala pana nu vorbeste cu cei din familia pacientului. In situatia de fata, e vorba de un scenarist din America latina, a carui sotie e linistita sa nu se panicheze. Doctorul Marmureanu ii va face sotului o interventie la plamani, unde exista suspiciunea unei tumori. Romanul stie cum sa ii abordeze linistitor, fara sa ii sperie. In nici 10 minute intra in sala si dupa alte 30 de minute are o confirmare la diagnostic. Se intoarce acasa tarziu, aproape de miezul noptii, cand ne povesteste despre orasul natal, educatia primita la parinti si despre scoala romaneasca de medicina.

Alexandru Marmureanu: "Sunt din Govora, tatal meu a fost medic, am facut facultatea de medicina la Craiova, si am fost medic la UPU la Targu Mures."

In Romania, a fost si salvamontist inainte de a fi medic, insa in America a inlocuit pasiunea pentru munti cu cea pentru cursele de masini la amatori. L-a tratat pe celebrul Bernie Ecclestone, presedintele Formulei 1, au ramas prieteni si acesta i-a permis, doi ani la rand, sa conduca masina de Safety Car inaintea curselor de la Monaco, povesteste romanul

Deasupra penthouse-ului sau e o terasa cu circuit privat, exclusiv pentru locatari. E locul unde si doctorul Marmureanu obisnuieste sa ia cina, sub cerul liber, in compania apropiatilor.

Alexandru Marmureanu: "Chemam cate un chef, ne gateste, facem cate o petrecere."

Medicul a divortat de curand si povesteste ca la Hollywood isi traieste frumos a doua tinereter. Are doi copii mari, fiica tocmai a intrat la un colegiu din Malibu, joaca fotbal si e pasionata de masini rapide.

Iar baiatul cel mare este ofiter in Marina Americana. Alexandru Marmureanu isi face 3 vacante pe an, in locuri exotice. Inchiriaza des yahturi, dar si elicopter privat, pentru o fuga de weekend, la ski, in Colorado. E mereu in preajma unor tinere frumoase, dar si a celebritatilor mondiale. Dar revine odata la 3 ani si la Govora, unde se relaxeaza cate o saptamana si ii incurajeaza pe localnici sa fie determinati si sa isi gaseasca vocatia. 

Alexandru Marmureanu: "Romanii au ce trebuie."

S-a scolit in Romania si are grija de inimile celebritatilor din industria filmului american. E profesor- doctor, si-a construit o cariera solida si duce o viata fabuloasa pe pamant american.

A muncit si inca munceste mult, confirmand astfel ca vine dintr-un popor cu oameni truditori, inteligenti si seriori. Un roman e doctor de suflete la Hollywood si a castigat inima si respectul protipendadei de pe Walk of Fame. Are tot ce trebuie: castiga foarte bine, e faimos si exceleaza in tot ce face.

Articol recomandat de sport.ro
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Kosovarii nu au uitat de România! Cum au reacționat după tragerea la sorți a preliminariilor Cupei Mondiale
Citește și...
Romanul care a cucerit Hollywood-ul si are milioane de fani.
Romanul care a cucerit Hollywood-ul si are milioane de fani. "Acum ma interesez tot mai mult de Romania, vreau sa ma intorc"

Joaca in cele mai tari blockbustere de la Hollywood, alaturi de multi alti actori celebri in toata lumea. Face echipa cu Capitanul America, pentru a-l infrunta pe Iron Man si are milioane de fani printre pasionatii de filme cu super eroi.

Tinerii fizicieni care ar putea aduce Romaniei un Nobel, daca statul nu le-ar cere diploma de BAC.
Tinerii fizicieni care ar putea aduce Romaniei un Nobel, daca statul nu le-ar cere diploma de BAC. "N-am putut sa ma angajez"

Romania a irosit potentialul multor studenti geniali, in prezent cercetatori de seama in alte state ale lumii. Chiar si acum, cand multi vor si au posibilitatea sa se intoarca acasa, birocratia le face, parca, in ciuda.

Primarita de 31 de ani a comunei Petris isi cearta localnicii.
Primarita de 31 de ani a comunei Petris isi cearta localnicii. "Puneti mana si munciti. Nu mai asteptati sa va pice in gura"

 Primarul comunei aradene Petris, Irina Onescu - numita de unii localnici ”primarita MTV” dupa ce a realizat emisiuni la acest post - isi cearta satenii, pe Facebook, pentru mizeria si buruienile de pe strazi.

Recomandări
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție
De ce depinde soarta negocierilor pentru formarea noului Guvern. Răspunsul pe care îl așteaptă fiecare partid din coaliție

Începe o săptămână de foc pentru partidele pro-europene care negociază formarea noului Guvern. Liderii PSD, PNL, USR și UDMR se vor reuni pentru a discuta despre programul comun de guvernare, pe baza datelor din buget.

Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h
Iarna începe să-și intre în drepturi. Zonele în care este anunțat viscol. Vântul va bate cu până la 120 de km/h

Iarna pare că își intră în drepturi, cel puțin la altitudini mari. Meteorologii anunță că, de la ora 10:00, până marți seara, la ora 21:00, în zona de munte va bate vântul cu până la 90 de km pe oră.

Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989
Acum 35 de ani, la Timișoara, s-a strigat pentru prima dată „Libertate”. Cum a început Revoluția din decembrie 1989

Ziua de 16 decembrie 1989 a rămas în istorie ca reprezentând începutul sfârşitului pentru regimul condus de Nicolae Ceauşescu.