Realitatea trista a romancelor transformate in sclave sexuale de patronii sicilieni: "Faci avort cu 50 de euro"

×
Codul embed a fost copiat

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI, ep. 8. Exista un capitol in Sicilia, la care romanii conduc detasat - numarul avorturilor.

Campania Sclavi pe pamantul Mafiei ajunge in spitalele si maternitatile siciliene, acolo unde se vorbeste limba romana, iar romancele se programeaza, in valuri, pentru intreruperi de sarcina. Cele mai multe sunt aduse de patronii lor care le forteaza sa renunte la copii pentru a ascunde astfel abuzurile din ferme.

Unele romance care lucreaza in Sicilia si au fost violate de patroni, isi ascund burta, cu haine largi, in speranta ca acestia nu vor vedea ca au ramas gravide si nu le vor concedia. Prin spitale, circula multe povesti, despre femei din Romania, care au devenit sclave pe pamantul mafiei. Cele mai multe sarcini sunt urmarea abuzurilor care au loc pe insula de ani de zile.

Cand spui Ragusa din Sicilia, spui agricultura intensiva. O provincie cat un judet romanesc, care de doi ani mai inseamna ceva in statisticile italiene. "Este o situatie jenanta si totusi exista. Anul trecut, din toate avorturile savarsite la Vittoria, 90% au fost femei de nationalitate romana. Va spune ceva asa, in sufletul dumneavoastra nu va cutremura niciun pic acest procent? " spune Nicolae Chilcos, preot Ragusa.

Citește și
femei, romance, sicilia
Cand barbatii inchid ochii in fata abuzurilor sexuale la care sunt supuse femeile lor. Compromisurile romanilor din sere
Hanul cu Tei se vinde cu 1,6 milioane€. Clădirea, cumpărată de Ilie Dumitrescu în 2004

Preotul vorbeste, femeile dau in plans. Provincia Ragusa e leaganul avorturilor in Italia. Sunt 3 spitale si 2 maternitati pe la care romancele trec mai des ca la biserica. Intreruperile de sarcina nu au loc doar din cauza unor patroni italieni, abuzatori. Sunt si barbati romani care cer partenerelor sa recurga la avort pentru ca vor sa le vada la munca, nu crescand copii. Aceasta tanara a ajuns la maternitate la doar 18 ani. Are un baietel si spune ca se considera norocoasa, pentru ca sotul ei a acceptat sa-l aduca pe lume. O cheama Iuliana si sustine ca daca sotul i-ar fi cerut sa faca avort, nu s-ar fi putut impotrivi. Pentru ea, primul copil putea insemna primul avort si o trauma intensa. Stie povestile altor fete, colege de lucru la sere si sustine ca nu s-ar mai incumeta sa faca un al doilea copil.

Reporter: E primul copil? Mai ai acasa?
Iuliana: Primul si cred ca ultimul!

E povestea trista a multor fete simple de la tara, din satele sarace ale Moldovei. Fete care vin sa munceasca in agricultura siciliana, dar lipsa educatiei si constrangerile, le fac vulnerabile in fata propriilor parteneri, dar si a patronilor care le cuceresc, dar ulterior se pot dispensa usor de ele. Problema mare intervine atunci cand tatal - patron sicilian, are acasa propria familie si nu concepe sa aiba un bastard, de pe urma unor aventuri, dincolo de celofanul serelor. Sicilienii isi aduc partenerele romance la spital, iar vointa acestora nu inseamna nimic, in situatia creata. Medicii ginecologi au fost filmati pe ascuns de cativa ziaristi italieni, iar stirea a fost preluata in toata Italia.

"Pentru femei e trauma, ca sa nu auda bataile inimii fatului oprim aparatul si intoarcem monitorul", au marturisit medicii. "Patronul Italian are nevasta, cand aude, imediat o aduce aici!", explica un barbat.

"Aici in orasul asta cu 50 de euro il dai afara! Cu 50 de euro ai scapat, faci avort cu 50 de euro", sustine o femeie.

Romanii stiu mersul atat la spital cat si la cabinetele private. Unitatile din Vittoria si Ragusa au clienti din plin. Medicii nu vor sa vorbeasca oficial despre valul de romance aflate pe listele de asteptare. Au invocat intimitatea pacientelor, dar confirma numarul mare. "Intreruperi de sarcina, da, aici le facem! Vorbeste cu fetele, vezi daca vor, nu stiu daca vor sa vorbeasca cu voi."

"Am mers la seful spitalului din Ragusa pentru explicatii. Unde am aflat neoficial realitatea trista pe care autoritatile o evita: din 450 de intreruperi de sarcina anul trecut, 104 au fost solicitate de romance. Procentul de 25% este cu atat mai mare cu cat in provincia Ragusa sunt 320.000 de locuitori, din care doar 15.000 sunt romani", a relatat Rares Nastase, corespondent ProTV.

Filmare camera ascunsa
Director spital: Noi am facut o mica verificare in ce priveste numarul.
Reporter: Si cate sunt?
Director spital: In ultimii ani se inregistreaza o crestere si la romance si la albaneze, de la tarile din est.
Reporter: Sunt multe?
Director spital: Da sunt multe!

E Omerta in toata Sicilia, din sera de legume pana la patul din spital. Sefii din unitatile medicale ar trebui sa ceara explicatii de la romancele care se prezinta la avort. Dar asa ar afla despre un abuz, si ar fi trebuit sa sesizeze constrangerile la politie si carabinieri. Or, cat timp e pus prosopul pe tambal, fenomenul avorturilor numeroase nu dezvaluie siluirile din fermele siciliene. In toata ecuatia, femeia care "ramane grea" nu are nicio alternativa daca refuza sa faca avort. Chiar daca nu e amenintata cu arma, risca sa ramana pe drumuri. "Nu te mai lasa la munca, te trimite acasa!", povestesc femeile.

Muncind la negru, nu au drepturi. Unele femei ascund sarcina pana in ultimul moment, sperand ca patronul le va ierta si va accepta copilul.

Femeie: A ascuns sarcina nora mea, nu mi-a spus acum 5 luni in urma
Reporter: Si cum a ascuns sarcina?
Femeie: S-a legat asa pe burta.
Reporter: Ah, si muncea la negru?
Femeie: Da. Muncea la negru cu noi...Se lega asa si muncea. I-a fost frica.

E greu de crezut ce se intampla in mintea si sufletul unei tinere care doreste sa nasca dar aude peste tot in jurul ei ca ar trebui sa renunte la prunc. Rudele unei proaspete mamici spun ca femeia s-a gandit de multe ori la avort. "S-a dus acasa in Romania, cand era ea in vreo 3 luni, era mare si nu a putut sa mai faca nimic! Si a venit tot asa gravida. S-a gandit la avort. Da, ca nu avea casa, am venit sa muncim nu sa facem copii."

Avorturile si sarcinile ascunse au devenit parte din munca in serele siciliene. Ambele sunt dovada pretului platit de romance in fermele unde lucreaza. Sunt sute de exemple ca locul de munca vine la pachet cu o sarcina nedorita.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Ce scrie in contractul unui roman care lucreaza in serele din Sicilia.
Ce scrie in contractul unui roman care lucreaza in serele din Sicilia. "E o invarteala, una e in acte, alta e in realitate"

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI, ep. 7. Lucreaza aproape 365 de zile pe an, dar in acte figureaza cu de trei ori mai putine. Este situatia multor romani care muncesc in agricultura din Sicilia.

Cand barbatii inchid ochii in fata abuzurilor sexuale la care sunt supuse femeile lor. Compromisurile romanilor din sere
Cand barbatii inchid ochii in fata abuzurilor sexuale la care sunt supuse femeile lor. Compromisurile romanilor din sere

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 6. Multe femei tac pentru ca si partenerii lor de viata tac, atunci cand au loc abuzuri in fermele siciliene. Este o situatie umilitoare, iar romanii se complac in fata unui patron care ii plateste la negru.

Ce fac romanii cand
Ce fac romanii cand "evadeaza" din sere. Povestile barbatilor care ajung in Mafie si ale femeilor care devin prostituate

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 5. In fata unui castig mic, la negru, intr-o ferma din Sicilia, orice oferta de munca in marile orase de pe insula pare o uriasa oportunitate.

Recomandări
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă
Opoziția austriacă, despre Schengen: Poziția guvernului austriac faţă de extinderea Schengen este ruşinoasă

Opoziţia guvernului Austriei faţă de extinderea spaţiului Schengen prin includerea României şi a Bulgariei este ruşinoasă, incorectă şi ineficientă, a declarat Walter Baier, cap de listă al Partidului Stângii Europene. 

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.