Cand barbatii inchid ochii in fata abuzurilor sexuale la care sunt supuse femeile lor. Compromisurile romanilor din sere

12-02-2015 18:46


SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 6. Multe femei tac pentru ca si partenerii lor de viata tac, atunci cand au loc abuzuri in fermele siciliene. Este o situatie umilitoare, iar romanii se complac in fata unui patron care ii plateste la negru.

Tinerii care lucreaza in provincia Ragusa povestesc despre scene uluitoare, in care sotii unor romance abuzate inchid ochii doar pentru ca nu vor sa fie alungati din Italia si sa se intoarca la saracia de acasa.

In zona serelor din Ragusa am intalnit multi tineri romani care au vorbit de patroni care intind coarda si pretind favoruri sexuale. Si care tin femeile in sclavie.

"Au fost controale, chiar s-au gasit patroni care nu lasau femeile sa iasa deloc din campanie, inauntru la munca in campanie, vrei cumparaturi scrie pe hartie iti aduc eu…”

"Nimeni nu a spus adevarul. Nu au spus ca trage de nevasta-sa, ca o agreseaza, tot s-a negat… a trecut evenimentul. Tot acelasi, mergem inainte. Au plecat si se merge in continuare!"

Paradoxal, in multe cazuri, daca femeia munceste in aceeasi ferma cu barbatul, e cu atat mai greu ca cei doi sa se opuna constrangerilor din partea unui patron abuzator. Au teama de a nu-si pierde amandoi locul de munca.

"Sunt cei care zic plec de aici, ca se ia de navasta-mea, merg in alta parte dau de acelasi lucru si ajung la concluzia ca asta e ideea. Asta-i soarta. Si nu mai au curajul sa mai plece."

La fel de adevarat este ca in Sicilia merg concubini care au deja probleme de relatie. O femeie sustine ca a fost violata de propriul patron, imediat ce partenerul a parasit-o la ferma unde lucrau impreuna.

Exista cazuri in care femeia crede ca barbatul o va proteja, dar acesta isi vede propriul interes in mentinerea locului de munca. Femeia are in acest caz doua optiuni: fie ajunge sa accepte avansurile sau devine victima unui viol. Sunt putine cazurile in care isi paraseste concubinul si ferma unde lucreaza. Iar patronii ii descopera imediat pe romanii care nu-si protejeaza partenera.

"- Trag de femei cu barbatii langa ele?
- Da si nu ii intereseaza. Ei trimit sotul intr-o sera, nevasta intr-o sera si .. Sunt unii care pleaca cand gasesc alt loc, sunt soti care nu isi dau seama, sau stiu si o fac pe prostii. Si ca sa faca pe sefii, cum eu sunt sef, cum, am intalnit baiat ca uite nevasta mea ii face cafeaua la patron. Pai da ma, dar cand ii face cafea patronul ce face cu ea?"

Iar lipsa unei reactii hotarate din partea barbatului roman, poate fi interpretata gresit de patronul Sicilian.

Intre cele 2 popoare e o uriasa diferenta culturala. Sicilienii isi protejeaza femeile care nu le ies din vorba. Iar acolo unde vad o romanca certata cu barbatul ei, se considera indreptatiti sa o asalteze cu avansuri. Si jurnalistii italieni au descoperit insistenta proprietarilor de ferme, atunci cand au aflat despre violurile si avorturile din serele siciliene.

In fermele siciliene multe femei tac, pentru ca barbatilor tac. Partenerul de viata, cel care ar trebui sa intervina imediat atunci cand exista un abuz, se face ca nu vede. Preotul ortodox din Ragusa ii sfatuieste pe toti enoriasii sa ia atitudine si sa faca denunturi, pentru ca altfel devin partasi la abuzuruile sexuale.

Serele ascund compromisuri. Sotii care nu vorbesc despre abuzuri isi incurajeaza patronii si le alimenteaza fanteziile sexuale. Proprietarii serelor stiu ca au la indemana o marfa sexuala usor de manipulat. Exploatarea camuflata in ferme, se dezvolta odata cu fiecare campanie agricola, iar roadele inseamna abuz si constrangere.

Tags: sclavi, mafie, sicilia, sere,

VIDEO PROTVPLUS.RO