Cand barbatii inchid ochii in fata abuzurilor sexuale la care sunt supuse femeile lor. Compromisurile romanilor din sere

×
Codul embed a fost copiat

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 6. Multe femei tac pentru ca si partenerii lor de viata tac, atunci cand au loc abuzuri in fermele siciliene. Este o situatie umilitoare, iar romanii se complac in fata unui patron care ii plateste la negru.

Tinerii care lucreaza in provincia Ragusa povestesc despre scene uluitoare, in care sotii unor romance abuzate inchid ochii doar pentru ca nu vor sa fie alungati din Italia si sa se intoarca la saracia de acasa.

In zona serelor din Ragusa am intalnit multi tineri romani care au vorbit de patroni care intind coarda si pretind favoruri sexuale. Si care tin femeile in sclavie.

"Au fost controale, chiar s-au gasit patroni care nu lasau femeile sa iasa deloc din campanie, inauntru la munca in campanie, vrei cumparaturi scrie pe hartie iti aduc eu…”

"Nimeni nu a spus adevarul. Nu au spus ca trage de nevasta-sa, ca o agreseaza, tot s-a negat… a trecut evenimentul. Tot acelasi, mergem inainte. Au plecat si se merge in continuare!"

Citește și
Nea Costica, Sicilia
"Doar Dumnezeu ma mai aude". Cum raspunde Nea Costica la intrebarea "cati bani ati strans in 10 ani de munca in Sicilia?"
Românii vor plăti mai mult dacă dispar aceste produse. Ce a spus ministrul Agriculturii

Paradoxal, in multe cazuri, daca femeia munceste in aceeasi ferma cu barbatul, e cu atat mai greu ca cei doi sa se opuna constrangerilor din partea unui patron abuzator. Au teama de a nu-si pierde amandoi locul de munca.

"Sunt cei care zic plec de aici, ca se ia de navasta-mea, merg in alta parte dau de acelasi lucru si ajung la concluzia ca asta e ideea. Asta-i soarta. Si nu mai au curajul sa mai plece."

La fel de adevarat este ca in Sicilia merg concubini care au deja probleme de relatie. O femeie sustine ca a fost violata de propriul patron, imediat ce partenerul a parasit-o la ferma unde lucrau impreuna.

Exista cazuri in care femeia crede ca barbatul o va proteja, dar acesta isi vede propriul interes in mentinerea locului de munca. Femeia are in acest caz doua optiuni: fie ajunge sa accepte avansurile sau devine victima unui viol. Sunt putine cazurile in care isi paraseste concubinul si ferma unde lucreaza. Iar patronii ii descopera imediat pe romanii care nu-si protejeaza partenera.

"- Trag de femei cu barbatii langa ele?
- Da si nu ii intereseaza. Ei trimit sotul intr-o sera, nevasta intr-o sera si .. Sunt unii care pleaca cand gasesc alt loc, sunt soti care nu isi dau seama, sau stiu si o fac pe prostii. Si ca sa faca pe sefii, cum eu sunt sef, cum, am intalnit baiat ca uite nevasta mea ii face cafeaua la patron. Pai da ma, dar cand ii face cafea patronul ce face cu ea?"

Iar lipsa unei reactii hotarate din partea barbatului roman, poate fi interpretata gresit de patronul Sicilian.

Intre cele 2 popoare e o uriasa diferenta culturala. Sicilienii isi protejeaza femeile care nu le ies din vorba. Iar acolo unde vad o romanca certata cu barbatul ei, se considera indreptatiti sa o asalteze cu avansuri. Si jurnalistii italieni au descoperit insistenta proprietarilor de ferme, atunci cand au aflat despre violurile si avorturile din serele siciliene.

In fermele siciliene multe femei tac, pentru ca barbatilor tac. Partenerul de viata, cel care ar trebui sa intervina imediat atunci cand exista un abuz, se face ca nu vede. Preotul ortodox din Ragusa ii sfatuieste pe toti enoriasii sa ia atitudine si sa faca denunturi, pentru ca altfel devin partasi la abuzuruile sexuale.

Serele ascund compromisuri. Sotii care nu vorbesc despre abuzuri isi incurajeaza patronii si le alimenteaza fanteziile sexuale. Proprietarii serelor stiu ca au la indemana o marfa sexuala usor de manipulat. Exploatarea camuflata in ferme, se dezvolta odata cu fiecare campanie agricola, iar roadele inseamna abuz si constrangere.

Articol recomandat de sport.ro
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Presa din Spania a reacționat imediat după ce Simona Halep a aflat că joacă cu Paula Badosa în primul meci de la revenire
Citește și...
Ce fac romanii cand
Ce fac romanii cand "evadeaza" din sere. Povestile barbatilor care ajung in Mafie si ale femeilor care devin prostituate

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI EP. 5. In fata unui castig mic, la negru, intr-o ferma din Sicilia, orice oferta de munca in marile orase de pe insula pare o uriasa oportunitate.

"Doar Dumnezeu ma mai aude". Cum raspunde Nea Costica la intrebarea "cati bani ati strans in 10 ani de munca in Sicilia?"

SCLAVI PE PAMANTUL MAFIEI, part. 4. "Aici ma plang doar lui Dumnezeu, pentru ca e singurul care ma aude", povesteste Constantin Ifrim, un roman care la 55 de ani considera ca si-a irosit viata in Sicilia.

Recomandări
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război
Șeful Consiliului European avertizează: Pentru a avea pace, Europa trebuie să se pregătească de război

Europa trebuie să-şi consolideze capacităţile de apărare şi să treacă la o abordare de tipul "economie de război" ca răspuns la ameninţarea reprezentată de Rusia, a declarat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, citat de Reuters.

Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”
Putin, despre alegerile din Rusia: „O campanie electorală civilizată și în deplină concordanță cu legile”

Vladimir Putin și-a sărbătorit luni seară victoria electorală în Piața Roșie, înțesată de ruși. Liderul de la Kremlin a marcat cu o baie de mulțime și împlinirea a zece ani de la anexarea ilegală a Crimeei.

Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri
Bani europeni pentru înființarea centrelor de colectare, refuzați de primării. Câmpurile au devenit „magnet” pentru deșeuri

Peste 1.900 de primării ar fi putut să ia bani europeni prin PNRR pentru înființarea așa-numitelor centre de colectare cu aport voluntar.