Parodiile englezilor in fata isteriei anti-romanesti. Panourile extremistilor, modificate in Photoshop, au cucerit internetul

Ultima actualizare: 26-04-2014 07:08

Isteria anti-romaneasca din Marea Britanie nu are nicio sansa in fata umorului englezesc. A dovedit-o o recenta campanie lansata de partidul nationalist UKIP, care a ajuns subiect de parodii pe net.

Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP) a inceput inainte de alegerile europarlamentare o campanie impotriva imigrantilor si a Uniunii Europene. Afise cu mesaje precum „26 de milioane de oameni din Europa cauta de lucru. Ale cui slujbe credeti ca le vor lua?” sau cu imaginea unui muncitor britanic cersind ar fi trebuit sa-i convinga pe englezi sa voteze UKIP si sa spuna astfel „Nu” Uniunii Europene si imigratiei.

Alegeri europarlamentare. Vezi in INFOGRAFICUL INTERACTIV ce votam de fapt

Afisele au aparut in ultimele doua zile pe panourile de pe marginea soselor britanice si au starnit mai intai indignare – iar apoi au nascut parodii. Pe retelele sociale, si mai ales pe Twitter, englezii inventeaza diverse afise, pe modelul celui al UKIP, in care exagereaza pericolele reprezentate de romani.

Una dintre aceste parodii, cu o gluma despre fizicul romanilor pe care va lasam sa v-o traduceti singuri, a devenit chiar virala:

 

 

Mai sunt insa multe altele - atat de multe incat Huffington Post le-a dedicat un articol. De pilda, un afis extrem de amuzant pretinde ca est-europenii pot face 1.000 de oua pe an si ca astfel vor ajunge sa-i domine pe englezi.

 

 

Un alt panou inventat de un internaut britanic si postat pe Twitter sustine ca imigrantii din UE le vor manca copiii englezilor. 

 

 

Alte glume fac aluzie la rezultatele proaste ale antrenorului echipei Manchester United, David Moyes, a carui demisie a fost ceruta constant de suporteri.

 

 

 

Exista si o parodie care ironizeaza faptul ca spatiile publicitare pe care apar afisele UKIP sunt detinute de o firma franceza, gigantul publicitatii outdoor JCDecaux: „Companii franceze ticaloase, veniti aici ca sa ne furati toate profiturile din advertising!

 

 

Cum arata singurul roman care a invadat Marea Britanie pe 1 ianuarie 2014

Britanicii au reactionat in mod similar si la inceputul acestui an, cand atat tabloidele cat si politicienii UKIP au anuntat o invazie romano-bulgara odata cu deschiderea pietei fortei de munca. Si atunci Internetul s-a umplut de parodii pe aceasta tema. Cele mai reusite au fost adunate aici de www.StirileProTV.ro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO