Partidul britanic antieuropean si antimigrare UKIP inregistreaza un avans record in sondaje

Ultima actualizare: 20-03-2013 06:46
UKIP

Partidul britanic antieuropean UKIP a atins un record de popularitate de 17% in Marea Britanie, in timp ce conservatorii lui David Cameron continua sa inregistreze un regres, clasandu-se dupa laburisti.

Potrivit acestei anchete realizate de Institutul ComRes, cota Partidului Laburist se stabilizeaza la 37%, cu mult inaintea Partidului Conservator, la putere, creditat cu 28%, iar aliatii lor guvernamentali din cadrul Partidului Liberal-Democrat obtin doar 9% opinii favorabile.

David Cameron a declarat la inceputul lui martie ca nu vrea sa "vireze la dreapta", dupa lovitura data de formatiunea antieuropeana si antimigratie UKIP partidului sau, care a obtinut al treilea scor in urma unor alegeri legislative partiale la Eastleigh (sud).

Premierul conservator s-a angajat, totusi, la jumatatea lui ianuarie, in urma unor presiuni din partea taberei euroscepticilor, sa organizeze un referendum, la orizontul lui 2017, asupra mentinerii Marii Britanii in Uniunea Europeana (UE), in cazul in care va castiga urmatoarele alegeri legislative.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO