Portretul singurului roman care a "invadat" Marea Britanie dupa un loc de munca pe 1 ianuarie 2014

Ultima actualizare: 10-01-2014 06:56

Un roman de 30 de ani face turul televiziunilor britanice, pentru a povesti cu ce intentii a aterizat la Londra, in prima zi a anului. A devenit vedeta peste noapte.

El este singurul conational, identificat de jurnalistii britanici, care corespunde profilului de " imigrant venit sa ocupe un loc de munca, in Marea Britanie".

Abia aterizat la Londra, pe 1 ianuarie, Victor Spirescu s-a pomenit asaltat de microfoane si camere de luat vederi.

"Vreau sa spal masini. Nu e calificarea mea de baza, dar vreau sa castig bani in Marea Britanie", a declarat Victor Spirescu reporterilor britanici.

Victor Spirescu

Fara voia lui, tanarul roman a devenit atat de faimos incat il recunosc si copiii britanici in magazine. In ultimele zile, a fost intervievat de o droaie de jurnalisti, care au facut din el simbolul romanilor si bulgarilor "navalitori". Nici pomeneala de o invazie a celor veniti sa abuzeze de sistemul britanic de ajutoare sociale.

Pusi in fata unei realitati mult diferite de cea anticipata, spre cinstea lor, jurnalistii britancii au pus surdina anumite comentarii si au dat cuvantul romanilor cu pareri de bun simt.

Surori Irimia, care formeaza duo-ul Cheeky Girls, au castigat bani frumosi in Marea Britanie in ultimii 12 ani. Dar tot aici si-au platit si taxe.

Cheeky Monica

"Chiar daca vor castiga numai 10.000 de lire sterline pe an, tot isi vor plati impozite, deci vor contribui la buget. Asa ca mi se pare o prostie isteria din presa", a declarat Monica Irimia.

Echipa Sky News l-a cautat din nou pe Victor Spirescu, dupa primele 5 zile. Desi inca nu-si gasise de lucru, romanul era increzator:

Victor Spirescu - Sky News

Victor: "Ma pricep sa fac multe lucruri. Sunt ectrician, alpinist utilitar, mecanic auto. Am lucrat si in constructii in tara mea. E imposibil sa nu-mi gasesc de lucru".

Reporter: "Si daca totusi nu-ti gasesti job, o sa ceri ajutoate socia ori te intorci acasa?

Victor: "Ma duc acasa, dar nu cred ca n-o sa-mi gasesc de lucru."

Reporter: "Si cat timp esti dispus asa cauti inainte sa renunti si sa te intorci in Romnaia?"

Victor: "Poate 2 saptamani."

Victor spera sa stranga bani ca sa-si renoveze casa din Romania.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO