Fizicianul roman care a transformat o idee a lui Einstein de acum 100 de ani intr-o inventie geniala

Ultimul update: Vineri 10 Mai 2013 07:01
Data publicarii: Marti 07 Mai 2013 23:53
Categorie: Campioni la inventivitate
aurel enache

O idee lansata de Einstein la inceputul secolului 20 si un proiect gandit de un inventator roman 100 de ani mai tarziu pot da solutia pentru una dintre cele mai mari probleme ale momentului in lume.

In anul 2003, fizicianul si inventatorul roman Aurel Enache a venit in fata colegilor sai de breasla cu o idee noua. Numele inventiei este destul de incalcit pentru cei care nu au avut niciodata contact cu asa ceva: Instalatie pentru tratarea unui combustibil in vederea cresterii puterii calorice.

Scopul acestei inventii este unul revolutionar, modul in care functioneaza este greu de explicat fara sa ne pierdem in termeni care nu sunt la indemana oricui, insa ideea de baza ar putea reprezenta o solutie pentru una dintre cele mai importante probleme ale epocii pe care o traim: putere mai multa cu combustibil mai putin. Iar reactiile internationale, asa cum era si de asteptat, dar si interne, au fost pe masura.

INVENTATORUL PE CARE EUROPA IL PREMIAZA DE 5 ANI PENTRU ACEASTA INVENTIE

Povestea lui Valentin Boanta, de la hacker condamnat, la inventator premiat international in 2013

aurel enache inventie
Daca in 2003, inventia sa era gata, pentru Aurel Enache a durat 5 ani s-o testeze si s-o puna la punct, iar munca depusa s-a vazut imediat in aplauze si recunostinta pe plan international. A strans decoratii, premii internationale si laude din toate colturile lumii, in 2008 la Hanovra, Paris, Bucuresti si Bruxelles, iar in 2009 la Geneva.

Aurel Enache a strans in paralele si numeroase premii si decopratii, precum Inventika 2008 sau premiul special pentru enegie "INNOVA ENERGY" din partea Ministerului Energiei din Belgia, pentru ca in 2009 sa fie premiat special de catre Asociatia Inventatorilor Polonezi, la salonul de inventii de la Geneva.

Tot la Geneva, insa anul acesta, inventatorul roman s-a numarat printre cei 32 de castigatori care au reprezentat romania, strangand cu inventia sa, "instalatia pentru tratarea unui combustibil in vederea cresterii puterii calorice", premiul special din partea Moscovei, dar si medalia de aur.

CUM FUNCTIONEAZA INVENTIA DE "AUR" DE LA GENEVA

aurel enache 2
Plecand de la teoria lansata de Albert Einstein in 1905 a relativitatii restranse, Aurel Enache a reusit sa construiasca un dizpozitiv care, in traducere simpla, reuseste sa produca mai multa energie cu o cantitate de combustibil decat am fi visat vreodada.

In descrierea de pe brevetul de inventie inregistrat la OSIM. Aurel Enache explica: "Inventia se refera la o instalatie pentru tratarea unui combustibil gazos (gaze naturale, biogaz, hidrogen, gaze de rafinarie si altele asemenea) precum si a unor combustibili lichizi (benzina, motorina, pacura, petrol lampant, benzina pentru aviatie si altele asemenea) sau a unor combustibili solizi (carbune, lemn, sisturi combustibile, mangal, cocs, semicocs, brichete de carbune, combustibili solizi pentru rachete, deseuri combustibile solide rumegus, talas, coji de seminte, puzderii si altele asemenea). Actiunea instalatiei asupra combustibililor are ca efect cresterea puterii calorice a acestora."

In limbaj mai simplu "inventia se refera la un procedeu si o instalatie care maresc puterea calorica a gazului la consumatorii care ard gazul. Pentru incalzire, apa calda, energie electrica consumi mai putin decat un consumator clasic, chiar cu 40% mai putin."

"Este un procedeu foarte avansat de fizica, la frontierele fizicii actuale, fiind vorba de modalitati de extragere a energiei din vidul cuantic, iar asta ne permite sa ajungem la performante extraordinare, cum nu ne imaginam pana acum."

"Practic, dintr-un kilogram de combustibil putem obtine mai multa energie decat ieri", a marturisit Aurel Enache pentru totb.ro.

Sursa FOTO: romanian.cri.cn

Inventiile Universitatii din Sibiu care au ajuns premiate de Europa si Asia. Ce probleme ar rezolva

Inventiile Universitatii din Sibiu care au ajuns premiate de Europa si Asia. Ce probleme ar rezolva

FULLSCREEN
Fizicianul roman care a transformat o idee a lui Einstein de acum 100 de ani intr-o inventie geniala
  • /

Sursa: Pro TV

ioan grosu - 3

Ioan Grosu, fizicianul roman premiat la Geneva pentru primul curcubeu artificial de gradina

Remi Radulescu, romanul premiat la Geneva pentru REMBAL, cel mai nou joc de fotbal din lume

Dragan Raimond Marian, inventatorul roman premiat international care i-a cucerit pe seicii sauditi

Ion Boarna, olteanul premiat la Geneva, dupa ce a inventat un lacat unic ca sa-si apere magazinul

Fizicianul roman care a transformat o idee a lui Einstein de acum 100 de ani intr-o inventie geniala

Inventiile Universitatii din Sibiu care au ajuns premiate de Europa si Asia. Ce probleme ar rezolva

valentin boanta premiu geneva

Povestea lui Valentin Boanta, de la hacker condamnat, la inventator premiat international in 2013

Inventii romanesti premiate la Geneva: curcubeul din gradina si titirezul magnetic

Romanii, campioni mondiali la capitolul inventivitate. Un infractor a inventat bancomatul anti-furt

Cum functioneaza inventia romanilor care au luat aur la Geneva. Armata americana, interesata