Oamenii de afaceri mai au cateva zile pentru a schimba soarta copiilor bolnavi de cancer. "Aici, in spital, copiii stiu tot"

×
Codul embed a fost copiat

Au mai ramas, doar cateva zile, in care companiile din Romania, pot redirectiona 20 la suta, din impozitul pe profit, catre un ONG. Este o facilitate fiscala, unica in Europa, care va ajuta, sa faceti un bine.

Asociatia "Daruieste viata" va cheama sa investititi in bursa de fericire. Cu banii adunati, voluntarii vor construi, in curtea spitalului Marie Curie, o clinica pentru copiii, bolnavi de cancer.

Exercitiu de imaginatie: Imaginati-va ca ati avea un copil. Si ca intr-o buna zi ati afla ca are cancer. Viata in care traiti acum ar fi complet data peste cap. Acum imaginati va ca aveti o afacere. Pe profit. Ati redirectiona 20 la din impozitul datorat statului pentru a va ajuta copilul? Nu v-ar costa nimic. N-ati pierde mult timp. Ati face-o? Oamenii de afaceri din Romania pot schimba soarta micutilor aflati in suferinta.

“Daca toate firmele din Romania ar redirectiona 20 la suta din impozitul pe profit s-ar strage peste 300 si ceva de milioane de euro. Asta inseamna multe spitale construite. Din pacate nu se intampla asa. Daca aveti o firma si are profit, redirectionati 20 la suta din impozit si puteti fara efort sa faceti un mare bine” a relatat Alex Dima.

Pe unde ai intra in sectia de oncologie a spitalului Marie Curie dai de Mihai. Un pusti, pus mereu pe sotii. E in clasa a 5-a. Sunt luni de cand alearga dintr-un spital in altul. De ceva vreme sta aici.

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Mama lui Mihai: "Am stat la prima cura eu si n-am mai rezistat ce am vazut aici. Cred ca ajungeam nebuna daca mai stateam. Si a venit fata de 20 de ani si a stat ea. N-am putut rezista. Eu am stat pe valiza jos. Si mi-am cumparat scaunul asta. E cumparat de mine il port dupa mine unde merg..."

Dupa multe analize si luni de asteptare diagnosticul a cazut napraznic: tumoare osoasa. Mama vorbeste despre gravitatea situatie. Iar Mihai asculta.

Mama lui Mihai: “Sa stiti dvs ca aici copii stiu tot. Nu numai al meu. Stiu. Toti copii stiu.”

Toata viata lor s-a ingramadit intr-o valiza pe care o tin la capatul patului, cateva alte plase si un scaun verde. Ar avea nevoie de mai mult spatiu, de un loc in care sa isi puna bagajele, de un loc in care spatiul sa fie steril. Sa nu existe tot timpul pericolul ca poate contamina.

Ca sa nu-si mai vada mama plangand, Mihai alearga dintr-un salon in altul. Il stie toata lumea. E prieten cu toti. Pe el si pentru colegii de suferinta volunatarii de la Daruieste Viata vor construi o clinica noua, in curtea spitalului. In care sa fie spatii de joaca, 2 paturi in salon, bai si toalete.

Carmen Uscatu, presedinte Asociatia Daruieste Viata: “Copiii vor avea si un spatiu generos de joaca cu cinematograf, bibilioteca pentru ca ei stau foarte mult in spitale. Cu anii uneori. Vin si pleaca si spitalul devine casa lor pe perioada tratamentului. De aceea ce nevoie de conditii sterile, e nevoie de circuite medicale, sa nu mai existe infectii astfel incat tratamentul lor sa nu mai fie afectat de nimic."

Deocamdata proiectul pare un vis. Un vis care se poate implini cu ajutorul dumneavoastra. Daca oamenii de afaceri aleg sa redirectioneze 20 la suta din impozitul pe profit in bursa de fericire.

Pana acum, Daruieste Viata a investit in spitale milioane de euro. In 2 ani voluntarii isi propun sa treaca pe acesta lista si clinica de oncologie de la spitalul de copii Marie Curie.
 

Articol recomandat de sport.ro
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
OFICIAL Plecare definitivă de la FCSB! A semnat deja cu noua echipă
Citește și...
Milionarul român care a făcut afaceri cu un dictator african. Legătura cu Elena Udrea
Milionarul român care a făcut afaceri cu un dictator african. Legătura cu Elena Udrea

Campania "Africa, pământ românesc" ajunge în vestul continentului negru, în Gambia.

Românul supranumit
Românul supranumit "Împăratul resurselor din Africa de Vest", cu afaceri de miliarde de $

Campania ''Africa, pământ românesc'' continuă cu un nou episod în care vorbim despre corupție.

Ce urmează după respingerea Rovanei Plumb. Procedura este fără precedent în istoria UE
Ce urmează după respingerea Rovanei Plumb. Procedura este fără precedent în istoria UE

Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen se confruntă cu prima sa provocare chiar înainte de a-şi începe mandatul, după ce comisarii desemnaţi de România şi Ungaria au fost respinşi de Comisia juridică a Parlamentului European.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General
Dosarul Mineriadei. Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, audiat la Parchetul General

Fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, este audiat de procurorii Parchetului General în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990.  

Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene
Europarlamentare 2024. Tot ce trebuie să ştii despre alegerile europene

În perioada 6 - 9 iunie, peste 400 de milioane de alegători din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene vor vota un nou parlament pentru 5 ani, oferind cetăţenilor europeni o şansă de a decide asupra direcţiei viitoare a blocului comunitar.

Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital. Medic: ”Este o situaţie destul de severă”
Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital. Medic: ”Este o situaţie destul de severă”

Doctorul Horia Roşianu de la Institutul Inimii din Cluj Napoca a afirmat, miercuri, că actorul Florin Piersic, avea septicemie, când s-a internat în unitatea medicală.