O sansa de a-si reface viata pentru barbatul din Buzau caruia i-a fost amputat penisul. Ce ii promite un chirurg de top
La 54 de ani, barbatul din Buzau caruia i-a fost amputat penisul, spera ca la un moment dat sa poata lua viata de la capat.
A cerut Spitalului Judetean jumatate de milion de euro, dar pana la proces are nevoie de verdictul Colegiului Medicilor. O marturie importanta ar putea veni de la doctorii Spitalului Militar Central, care l-au salvat pe om dupa cele patite in orasul lui. Si nu este singura sa raza de speranta: unul din cei mai buni chirurgi ai Romaniei se ofera sa-i reconstruiasca penisul.
Dupa o viata impartita intre armata si o familie frumoasa cu doi copii, Costica Maroleanu isi duce zi de zi crucea. Nu doar trupul ii este ciuntit, ci, mai ales, sufletul.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
"Sigur ca nu sunt un om intreg. Nu mai zic de integritate corporala. Factorii astia psihici sunt durerosi. Ce ii spun sotiei, ce le spun copiilor, ce spun prietenilor...zic lasa ca am scapat in regula, ca am scapat in viata...Nu este tocmai in regula, pentru ca vine noaptea, ramai singur...", spune Costica Maroleanu.
Cu tot necazul, Costica nici macar nu se gandeste la el in primul rand.
"Dansa ma spala, dansa ma ingrijeste ca sunt dureri, nici nu pot sa ma ating...In fata, asa, imi spune ca este in regula ca traim. Ca suntem impreuna, dar eu simt ca nu este deloc in regula. Ce o fi in sufletul ei, saraca, nu o sa imi spuna, ca nici eu nu o sa ii spun totul", spune barbatul.
Costica Maroleanu crede ca felul in care a fost tratat si ca om si ca bolnav la Spitalul Judetean Buzau a dus la aceasta catastrofa. Numai ca medicii de acolo sunt de alta parere.
"Pe fondul diabetului zaharat si a celorlalte boli existente, in timpul internarii, bolnavul a dezvoltat o inflamatie a glandului, decalotarea glandului a dus la constituirea unui inel, care a strangulat glandul si a dus la necroza. Deci, ideea ca aceasta necroza s-a produs din cauza montarii sondei urinare este falsa", a spus Stanciu Paraschiv, directorul medical al Spitalului Judetean Buzau.
In esenta, doctorii de la Buzau sustin ca era treaba lui Costica Maroleanu sa le spuna ca starea i s-a agravat si ce se intampla, nu a lor sa verifice pacientul din cap pana in picioare. Ajuns in ceasul al doisprezecelea la Spitalul Militar Central, medicii de aici au fost nevoiti sa-i amputeze penisul ca sa-i salveze viata.
Doctorii militari asteapta sa fie chemati si audiati de Colegiul Medicilor, unde vor spune in ce stare a fost adus barbatul si urcat pe masa de operatie. Marturia medicilor militari ar putea sa fie raspunsul la intrebarea: a fost malpraxis sau nu?
Unul dintre cei mai buni chirurgi plasticieni ai Romaniei a aflat de caz si este pregatit sa ajute, sa incerce sa-i ofere omului o viata normala.
"Sunt doua aspecte cu importanta la fel de mare. Este dramatic pentru un om in floarea varstei sa se trezeasca asa, iar efectul psihologic al starii sale actuale poate fi devastator. Apoi, ganditi-va, din punct de vedere fizic sa te trezesti intr-o asemenea situatie", a spus profesorul universitar Ioan Lascar.
In momentul de fata exista numai doua solutii, ambele complicate: reconstructia sau transplantul unui organ. In ceea ce priveste reconstructia, dificultatile sunt uriase: trebuie reconstituita sau protezata una dintre cele mai vascularizate regiuni ale organismului, asta inseamna grefe de vase de sange. Apoi, trebuie refacuta uretra, printr-o grefa si, la fel, tegumentul.
In privinta transplantului, exista o singura incercare reusita, a medicilor din Africa de sud in aceasta primavara, dupa escul chinezilor de acum noua ani. In afara de compatibilitatea dintre doua fiinte umane, ramane efortul urias de a gasi un pacient aflat in moarte cerebrala, a carui familie sa accepte un asemenea transplant.