Madonna, regina indiscutabila a controverselor si simbol al reinventarii

×
Codul embed a fost copiat

Nu s-a sfiit sa socheze Vaticanul, sa pozeze nud ori sa-si schimbe religia. A tinut prima pagina a ziarelor de scandal si cu aventurile ei amoroase: Warren Beatty, John Kennedy Jr. ori actrita Sandra Bernhard sunt doar cateva nume.

La inceputul carierei, Madonna spunea: "Vreau sa cuceresc lumea!" Si a facut-o, mai intai prin... moda. Videoclipul melodiei "Like a Virgin", un titlu "riscant" pentru radiourile din anii '80, a stabilit trendul pentru tinerele admiratoare: fuste mini peste colanti, bluze de dantela si bijuterii supradimensionate.

Grupurile religioase au fost scandalizate de urmatorul succes "Like a Prayer", la fel si o mare companie de bauturi racoritoare, care si-a retras sponsorizarea pentru turneul Blond Ambition. Albumul a urcat rapid in topuri si a fost, probabil, momentul in care Madonna si-a dat seama ca scandalul se vinde bine.

A aparut imediat pe scena purtand un corset conic, facut special pentru ea de Jean Paul Gaultier. Costumul era un simbol al agresivitatii sexuale si a impus o imagine noua pentru artista, care pozase fara inhibitii in reviste pentru adulti. Pe scena, isi condimenta dansurile cu miscari care simulau actul sexual sau poza in ipostaze dominatoare, alaturi de barbati supusi. A daramat tabuurile si a devenit rapid simbolul emanciparii sexuale a femeilor.

A dezvoltat mesajul, pe discul "Erotica", plin de melodii explicite, promovat simultan cu albumul de fotografii "Sex", interzis minorilor. A urmat videoclipul "Justify My Love", atat de deocheat incat a fost interzis la MTV.

Citește și
madonna
Cu ce ne-a incantat Madonna la Bucuresti!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Insa aparitia la show-ul lui David Letterman a umput paharul. Atunci Madonna i-a cerut celebrului prezentator Tv american... sa-i miroasa chilotii.

Interviul, in care Madonna a folosit 13 injuraturi in 20 de minute, a fost prea mult chiar si pentru fani. Asa ca artista s-a decis sa se cuminteasca, cel putin pentru cateva luni. Avea planuri mari si pusese ochii pe rolul Evitei, sotia fostului presedinte argentinian Juan Peron. A reusit sa ii convinga pe producatori ca merita sa joace in film, dar si i-a pus in cap pe argentinieni, scandalizati ca adorata lor Evita este intruchipata de o diva cu un trecut atat de scandalos.

In 1998, Madonna a revenit in topuri cu albumul "Ray of Light". A fost din nou criticata, de data asta pentru ca si-a tatuat simboluri sfinte hinduse pe sani.

Viata privata a divei era la fel de excentrica. Dupa o casnicie tumultuoasa cu actorul Sean Penn, artista a avut relatii atat cu femei, cat si cu barbati. Daca ar fi sa dam crezare ziarelor de scandal, lista este impresionanta. John John Kennedy, Warren Beatty, Vanilla Ice, Tupac Shakur, Sandra Bernhard, Dennis Rodman, ar fi fost doar cativa dintre cei care care s-au bucurat de farmecele ei.

In 1996, Madonna s-a decis ca e timpul sa devina mama. A ramas insarcinata cu instructorul ei de fitness, Carlos Leon, si a nascut-o pe Lourdes, o fetita care ii seamana leit.

Dornica poate de stabilitate, Madonna s-a casatorit in 2000 cu regizorul britanic Guy Ritchie, mai tanar cu 11 ani. Din relatia lor s-a nascut un baietel, Rocco. In timpul mariajului, Madonna a mai adoptat doi copii din Malawi, una dintre cele mai sarace tari africane.

Insa Madonna nu s-a cumintit. A facut valva pe scena premiilor MTV din 2003, cand s-a sarutat cu Britney Spears si Cristina Aguilera.

Intre timp, artista devenise adepta cultului Kabballa, care imbina invataturile iudaice cu gandirea pozitiva. Secta este extrem de controversata in parte si din cauza regulilor stricte pe care le impune: cei care o urmeaza nu au voie sa bea decat apa sfintita care costa patru dolari sticla. Madonna a asigurat multa publicitate sectei, in conturile careia a varsat, se pare, cam cinci milioane de dolari.

De-al lungul anilor, regina pop a schimbat zeci de lookuri si a cautat mereu secretul tineretii eterne. Reteta ei este sportul, practicat in exces. Ashtanga, yoga, pilates, fitness, inot, ciclism. In total, cam trei ore pe zi. In plus, se hraneste numai cu mancare macrobiotica si refuza categoric dulciurile.

Dezvaluirile despre stilul ei de viata au facut deliciul presei, in timpul divortului de Guy Ritchie. Separarea s-a produs anul trecut, iar diva si-a continuat linistita de viata. Dupa o relatie mediatizata cu Alex Rodriguez, un jucator de baseball, Madonna s-a orientat catre Jesus, un model brazilian cu 28 de ani mai tanar.

Zece lucruri pe care nu le stiai despre Madonna!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Madonna, 26 de ani de cariera la superlativ! Inca face jocurile in bransa
Madonna, 26 de ani de cariera la superlativ! Inca face jocurile in bransa

Fie c-o iubim, fie c-o detestam, trebuie sa recunoastem ca avem de-a face cu un fenomen. A inspirat si deopotriva bulversat generatii de fani cu muzica ei provocatoare.

Cu ce ne-a incantat Madonna la Bucuresti!
Cu ce ne-a incantat Madonna la Bucuresti!

Am asteptat cu sufletul la gura concertul Madonna de la Bucuresti, care face dintr-un turneu care a batut pana acum multe recorduri.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.