Rauri de lacrimi, mii de lumanari. A fost noaptea Michael Jackson

26-06-2010 00:00


Tokyo, Londra, Hong Kong, Los Angeles sau Bucuresti. Figureaza toate pe harta "planetei Michael Jackson", unde milioane de oameni au suspinat vineri noaptea la unison, la exact un an de la moartea megastarului.

La Los Angeles toate privirile au fost atintite asupra familiei Jackson. Janet, Tito, Jermaine si Randy au zabovit o ora si jumatate la mormantul fratelui lor din cimitirul Forest Lawn, iar la plecare s-au oprit sa le multumeasca fanilor pentru sprijin.

Ei au fost singurii care au putut intra in mausoleu. Admiratorii lui Michael nu au putut decat sa se reculeaga si sa depuna flori afara.

Mama lui Michael, Katherine Jackson, a ales sa mearga in orasul natal al familiei, Gary, din statul Indiana. Acolo, in fata casei modeste de pe strada care azi le poarta numele, a dezvelit o placa memoriala. Vecinii familiei si-au amintit cu duiosie de vremea cand Michael era de-o schioapa.

Asia, continentul care l-a iubit fara rezerve pe Michael, a marcat evenimentul in felul sau. Fanii s-au adunat sa-i asculte muzica, s-au imbracat si au dansat ca el.

Si la Bucuresti sute de fani si-au dat intalnire in parcul Herastrau, pe aleea care poarta numele lui Michael. Iar celor vrajiti iremediabil de muzica lui, MTV le ofera un weekend de exceptie, un adevarat maraton de emisiuni dedicate megastarului.

In timp ce fanii isi plageau idolul, tatal lui Michael a deschis un al doliea proces, civil de data aceasta, impotriva medicului personal al cantaretului. Avocatul doctorului nu s-a aratat impresionat.

"Este imposibil ca doctorul Murray sa-i fi dat lui Michael Jackson Propofol cat pentru o operatie de amploare si apoi sa fi plecat. E imposibil. Murray nu este un astfel de doctor", spune Ed Chernoff, avocatul lui Conrad Murray.

In ziua mortii, Michael s-a chinuit timp de noua ore sa adoarma. In acest rastimp medicul i-a dat sase doze de sedative. Ultima a fost de 25 de miligrame de Propofol.

Nu e clar unde a fost doctorul intre ora ultimei doze, 10.40, si pranz, cand Michael a fost gasit fara cunostinta.

La procesul in care este inculpat pentru moartea megastarului, Murray a sustinut ca l-a lasat singur doar cateva minute si ca acesta este intervalul in care altcineva sau Jackson insusi si-ar fi putut administra doza fatala de Propofol. Verdictul nu a fost inca dat.

Lacrimi pentru Michael Jackson! Ceremonia de la Staples Center

Milioane de fani indurerati! A trecut un an fara Michael Jackson

VIDEO PROTVPLUS.RO