Ipoteza socanta! Medicul l-a ucis pe Michael: nu a stiut sa il resusciteze

Ultima actualizare: 23-10-2012 00:15
Conrad Murray

Din prima zi de audieri in cazul procesului legat de decesul lui Michael Jackson detalii importante au iesit la suprafata. Potrivit declaratiei unor martori, medicul Conrad Murray nu ar fi stiut sa-l resusciteze pe megastar.

Fostul sef al securitatii artistului, Faheem Muhammed a declarat, la audierile de marti, ca el si bodyguardul Alberto Alvarez l-au vazut pe Murray urcat in pat langa Michael Jackson si strigand daca stie cineva sa faca o resuscitare.

M-am uitat socat la Alberto. Stiam ca doctorul Murray este chirurg, asa ca nu ne venea a crede ce auzim”, a marturisit la proces Muhammed.

Muhammed a mai spus ca nu l-a vazut pe doctor resuscitandu-l pe Michael pana la sosirea paramedicilor, care l-au transportat pe star la spitalul Ronald Reagan UCLA.

In momentul in care avocatul apararii l-a intrebat pe martor daca nu cumva Murray a pus intrebarea legata de resuscitare din simplul motiv ca avea nevoie de ajutor deoarece era obosit, Muhammed a raspuns: “Din felul in care a intrebat, noi am inteles ca nu stia sa faca o resuscitare”.

Barbatul a mai declarat ca in tot acest timp Michael era in pat, cu “ochii si gura deschisa, parand mai mult mort decat viu”.

Tot la audierile din data de 4 ianuarie procurorul David Walgren a precizat faptul ca Murray i-a aplicat lui Michael “o resuscitare ineficienta, a folosit numai o mana in timp ce pacientul zacea pe un pat moale, desi procedeul corect presupune folosirea a doua maini, iar pacientul trebuie sa stea pe o suprafata tare”.

Mai mult, Murray a asteptat 21 de minute dupa ce l-a gasit inconstient pe Michael pana a chemat ambulanta, potrivit declaratiei unui procuror.

La audieri au participat si mama starului, sora acestuia La Toya si fratii Randy si Jackie.

Judecatorul Michael Pastor de la Tribunalul din Los Angeles va decide daca Conrad Murray va fi judecat sub acuzatia de omor prin imprudenta.

Cel mai probabil audierile vor dura in jur de doua, trei saptamani si vor fi chemati in instanta 20, 30 de martori.

Avocatii apararii se pregatesc sa sustina ipoteza unei "sinucideri" a starului. Murray va declara in instanta ca in momentul in care a parasit dormitorul megastarului pentru a merge la toaleta, Michael s-a trezit si si-a administrat singur o doza mare de Propofol.

Pana la finalizarea audierilor, doctorul va ramane in libertate, dupa ce a platit o cautiune de 75.000 de dolari.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 din cauza unei intoxicatii cu Propofol, un sedativ puternic.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO