Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor


Ultimul update: Duminica 21 Octombrie 2012 16:21
Data publicarii: Duminica 30 Octombrie 2011 15:18
Categorie: Michael Jackson
Michael Jackson

Cinci saptamani de dezbateri, 40 de martori si multe ore de demonstratii stiintifice nu au fost suficiente pentru a elucida misterul care inconjoara ultimele ore din viata cantaretului Michael Jackson.

Procesul medicului Conrad Murray, acuzat ca si-a neglijat pacientul, se apropie de sfarsit.

Incepand de luni, procesul intra in a sasea saptamana, odata cu contrainterogatoriul medicului Paul White, ultimul dintre martorii apararii care a depus marturie.

Acest contra-interogatoriu va fi eventual urmat de marturia - putin probabila - a acuzatului, inainte ca procurorul David Walgren sa isi incheie rechizitoriul si sa isi sustina pledoaria finala.

Juriul va putea apoi sa se retraga pentru a delibera. A cincea saptamana de audieri, in cadrul careia au fost adusi la bara martorii apararii, a fost marcata de prezentarea oficiala a tezei avocatilor medicului Murray, potrivit carora Michael Jackson este singurul vinovat de propriul deces.

Potrivit autopsiei, "regele muzicii pop" a murit pe 25 iunie 2009 din cauza unei "grave intoxicatii" cu propofol, un sedativ puternic pe care starul in folosea pe post de somnifer, cu acceptul medicului Murray, care a recunoscut faptul ca i-a administrat starului acest medicament, in dimineata zilei in care artistul american a murit, dar si in lunile precedente.

Doi martori - medicul Allan Metzger si infirmiera Cherilyn Lee - au declarat ca Michael Jackson le-a cerut cu insistenta, cu cateva luni inainte de a muri, sa ii procure propofol pentru a-si trata insomnia cronica de care suferea.

Aceasta insomnie era "probabil" cauzata de dependenta starului de un medicament administrat contra durerii, Demerol, pe care dermatologul Arnold Klein i-l administra in doze mari, intre sesiunile de injectii cu botox, a afirmat un expert in dependenta de medicamente, medicul Robert Waldman.

Insa marturia cheie a venit din partea medicului Paul White, un specialist in propofol renumit pe plan mondial, care a respins, pe rand, concluziile formulate de unul dintre fostii lui elevi, medicul Steven Shafer, un martor al parchetului californian, care depusese cu cateva zile inainte o marturie spectaculoasa contra medicului Conrad Murray.

Potrivit medicului Paul White, cantaretul si-a injectat singur o doza suplimentara de propofol atunci cand medicul sau era intors cu spatele si a inghitit opt comprimate de lorazepam - un alt sedativ -, care a contribuit la moartea artistului, potrivit autopsiei.

Opinia unui expert contra opiniei unui alt expert, teorie contra teorie: medicii Steven Shafer si Paul White sunt indiscutabil doi experti in propofol, dar concluziile lor, sprijinite cu numeroase grafice, simulari de dozare medicamentoasa si cu demonstratii farmacologice, sunt simple interpretari ale unei situatii. Nimic pana astazi, nici chiar testele toxicologice, nu permit aflarea cu certitudine a evenimentelor petrecute in camera lui Michael Jackson in dimineata zilei in care aceste a murit, in absenta altor martori in afara de Conrad Murray insusi.

Pentru procurorul David Walgren, care si-a construit acuzarea pe neglijenta si incompetenta medicului Conrad Murray, declarand ca acesta si-a "abandonat" pacientul in ciuda unui salariu lunar de 150.000 de dolari, acel dubiu nu este cel mai important element al cazului.

David Walgren a demonstrat faptul ca medicul Conrad Murray a parasit intr-adevar camera starului - medicul a recunosct el insusi acest lucru in fata politiei - dupa ce ii administrase propofol pe cale intravenoasa. Aceasta procedura este riscanta, mai ales cand este realizata in afara unui spital. In plus, medicul Murray a amanat foarte mult apelul telefonic pentru serviciile de urgente, dupa ce a descoperit ca megastarul nu mai respira.

Aceste erori profesionale - doua, din cele 17 pe care procurorul Walgren le-a descris ca fiind "uriase" si "potential mortale" - sunt mai mult decat suficiente pentru a sprijini intreg rechizitoriul realizat de parchetul californian.

De altfel, apararea nu a dorit sa riste, incercand sa demonstreze faptul ca acuzatul a avut o conduita ireprosabila. Apararea vrea sa convinga juriul ca dependenta de medicamente, nu neglijenta medicului Murray, a cauzat decesul "regelui muzicii pop", la varsta de 50 de ani.

In cazul in care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntara, risca o pedeapsa de pana la patru ani de inchisoare si pierderea dreptului de a practica medicina. In prezent, doctorul in varsta de 58 de ani este eliberat pe cautiune, dupa ce a fost pus sub acuzare in februarie 2010.

Imagini SOCANTE. Prima fotografie cu trupul gol al lui Michael Jackson pe masa de autopsie
Imagini SOCANTE. Prima fotografie cu trupul gol al lui Michael Jackson pe masa de autopsie
FULLSCREEN
Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO
LA MARUTA
La înot pentru un scop nobil

06:40
LA MARUTA
Cristi Pascu, pălării din părul clientelor

12:26
LA MARUTA
Cum arată apartamentul de lux pe care îl deține Brigitte în Mamaia

06:46
LAS FIERBINTI
Dorel ia bani de la Bobiță
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

01:06
LAS FIERBINTI
Prefectul vine cu un iepuraș în Fierbinți
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

02:48
LAS FIERBINTI
Celentano vrea să scape de vicii
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

02:24
LA MARUTA
Ramona Păun se mărită. Cum a fost cerută de soție

10:40
LAS FIERBINTI
Celentano a rămas fără tabloul cu portretul lui
Bobita, Giani, Celentano, Dorel si toate celelalte personaje sunt pregatite sa faca fata unor noi aventuri.

02:16
LA MARUTA
Pe urmele copilăriei alături de Nico

06:49
VORBESTE LUMEA
Vara lor, cu muzică și distracție
"J'ai besoin de toi", o piesă dance, cu versuri în limba franceză

07:00
Michael Jackson
Misterul persista in procesul mortii lui Michael Jackson. Luni va fi audiat ultimul martor
Dr. Murray: "Michael Jackson si-a administrat singur doza letala. Nu putea sa doarma fara Propofol"
Rasturnare de situatie. De ce a fost sunata aceasta femeie din ambulanta in care murea Michael
Detaliu surprinzator in procesul lui Conrad Murray. Michael Jackson ar fi putut fi salvat
Bodyguardul lui Michael Jackson: L-am vazut pe doctor cum i-a smuls din picior un tub cu lichid
Dezvaluiri din proces: Cum au reactionat copiii lui Michael Jackson cand si-au vazut tatal mort
Michael Jackson mort
Vocea lui Michael, de nerecunoscut din cauza calmantelor. Ultimele cuvinte inainte sa moara. VIDEO
FOTO SOCANT. Prima imagine cu Michael Jackson mort
Acestea sunt cele mai tari dansuri ale lui Michael Jackson! Tu poti dansa ca el? VIDEO
La Toya Jackson: Murray e doar tapul ispasitor. Multe persoane sunt implicate in moartea lui Michael
Si-a injectat Michael Propofol? Amprentele lui sunt pe seringa
Michael Jackson, castrat chimic. Secretul din spatele vocii inegalabile