"Ziua Izabellei", evenimentul produs pe Facebook dintr-o eroare, devenit viral. Invitatia la care au raspuns 57.000 de oameni


Ultimul update: Vineri 16 Ianuarie 2015 07:02
Data publicarii: Marti 13 Ianuarie 2015 09:38
Categorie: Smart things
Ziua Izabellei

O eroare nevinovata facuta pe Facebook de o adolescenta din Constanta a creat un eveniment la care zeci de mii de persoane din toata tara au anuntat ca vor participa. Astfel, "Ziua Izabellei" a ajuns viralul inceputului de an in Romania.

Iza si Sara, doua adolescente care sunt prietene, au incercat sa evite regulile Facebook care spun ca nu ai voie sa-ti faci o pagina de profil pana la varsta de 16 ani. Potrivit adevarul.ro, nefiind familiarizate cu reteaua de socializare, atunci cand au setat datele de nastere, Iza si Sara au publicat informatia ca un eveniment si astfel a aparut "Ziua Izabellei".

Izabella a anuntat ca pe 14 martie 2015 este ziua ei si ca evenimentul se desfasoara la ea acasa, apoi a apasat butonul "Invite all". Eroarea a amuzat copios si s-a raspandit in mediul online cu o viteza uimitoare. Feedback-ul a fost pe masura, pentru ca 57.000 de persoane au confirmat ca vor participa la "Ziua Izabellei" din Constanta.

Adolescentele si-au dat seama de eroare si au postat, dupa cateva ore, un mesaj nou pe Facebook: "Doar ca sa stiti, eventurile nu erau nici macar 0% reale! Totul a pornit dintr-o greseala. Iza a creat evenimentele, dar erau pur si simplu zilelele noastre de nastere! Adica nu invitati, nu petrecere, nu cadouri! Lumea a inteles exact pe dos. Chestia asta o luase razna rau de tot, si tot fb era infestat cu asa ceva. Va rugam sa ne scuzati ca v-am creat iluzii. Nu va fi nici o petrecere!"

Totusi, acest mesaj nu a stavilit avantul oamenilor si, in continuare, mii au anuntat ca vor participa la petrecere.

Evenimentul produs dintr-o eroare a fost transformat de utilizatorii de internet din Romania intr-un Meme. De la confirmari fictive de participare venite din partea lui Barack Obama, Justin Bieber, Cristiano Ronaldo sau a unor vedete TV, pana la adaptarea unor Meme din Occident la evenimentul Izabellei.

Condamnat la 9 luni de INCHISOARE cu executare pentru un comentariu sarcastic pe Facebook. Ce i-a scris fostei iubite
Condamnat la 9 luni de INCHISOARE cu executare pentru un comentariu sarcastic pe Facebook. Ce i-a scris fostei iubite
FULLSCREEN
"Ziua Izabellei", evenimentul produs pe Facebook dintr-o eroare, devenit viral. Invitatia la care au raspuns 57.000 de oameni
  • /

Sursa: Pro TV

Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery