iLikeIT. Daca aceste tehnologii ar ajunge pe telefoanele noastre, le-am incarca o data la cateva zile


Ultimul update: Vineri 16 Ianuarie 2015 07:02
Data publicarii: Marti 13 Ianuarie 2015 09:29
Categorie: Smart things

Sase ore? O zi? Doua? Cat rezista un telefon mobil dupa ce e scos de la incarcat? Raspunsul ideal ar fi... nelimitat. Dar pana acolo probabil ca mai avem sute de editii iLikeIT.

Cu putina apa, iti poti incarca telefonul oriunde ai fi. Tehnologia exista, dar inca nu e suficient de cunoscuta.

Este vorba despre pilele de combusitibil, cu care putem genera energie acolo unde ne aflam, in cazul nostru cu apa, cu ajutorul lui PowerTrekk. Suna destul de stiintific, dar iata cum functioneaza. Trebuie sa puneti putina apa in rezervor, dupa care puneti o capsula in care se va produce reactia chimica. In cateva secunde ar trebui sa aveti reactie chimica, in urma careia este extras oxigenul. Mufati un telefon si .. gata.

Tot cu apa functioneaza si bateria externa de la Brunto. Costa 170 de dolari, iar acele mici butelii cu hidrogen pot incarca un telefon de cateva ori. Cand se termina, trebuie sa cumperi altele...

Insa, o sursa infinita de energie este Soarele. Cu totii stim ca soarele ne poate oferi suficienta electricitate. Important e s-o luam si s-o bagam in bateriile de care avem nevoie. Wysips au adaugat un panou fotovoltaic la un telefon mobil, au pus o lampa pe telefon si au obtinut o incarcare. Daca punem mana in fata luminii, nu se mai incarca. Cu lumina zilei ai 82 de miliwatts, suficient cat sa tina telefonul in viata si cat sa il incarce forte lent.

Daca aceasta tehnologie ar ajunge pe telefonul nostru, nu ar mai fi nevoie sa il incarci decat o data la cateva zile.