Un urs din SUA si-a petrecut vara langa oameni, dar acum autoritatile i-au pus gand rau. Cum vor sa-l salveze locuitorii

Ultima actualizare: 05-09-2015 07:14

Firea prietenoasa ori vicleana i-ar putea aduce sfarsitul unui urs din Connecticut. Asta dupa ce s-a aventurat sa-si cunoasca indeaproape vecinii, toata vara. Le-a intrat in case, s-a odihnit pe verande si chiar s-a tinut dupa ei.

O femeie din Hartford a avut atata stapanire de sine incat a filmat cu telefonul intalnirea ei de gradul zero cu ursul identificat drept AS 065. La un moment dat, jivina si-a pus botul pe piciorul ei.

Kent Pierce, corespondent CNN: "Au aparut placute care atrag atentia asupra unei prezente neobisnuit de active a ursilor. E vorba de un anume urs, binecunoscut deja localnicilor si specialistilor".

Mos Martin nu se multumeste sa dea tarcoale oamenilor, ci chiar se tine dupa ei, pe drum. Si are un cazier bogat pentru proasta purtare. A incercat sa intre intr-o cladire de birouri si chiar a patruns intr-o casa, dupa cum arata dovezile foto stranse de cei asediati.

Insa nu felul in care ursul cauta cu tot dinadisnul prezenta umana ii alarmeaza pe specialisti, ci... "De fiecare data cand femeia se intoarce cu spatele, ursul se precipita spre ea. Asta e un comportament de pradator, o vede ca pe potentiala prada", spune Jason Hawley, biolog

Chiar daca mii de oameni au semnat o petitie in favoarea ursului prea sociabil, autoritatile i-au pus gand rau si au pregatit o capcana in care vor sa-l atraga cu o cutie de gogosi insiropate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO