Satul din Rusia unde se organizeaza anual festivalul balegarului. "In curand va ajunge la fel de valoros ca aurul"

Dată publicare: 11-07-2016 09:08
Dată actualizare: 14-07-2016 08:15


Intr-un sat din muntii Urali are loc an de an un festival campenesc in care vedeta este balega. Organizatorii o aduna din timp si o folosesc in tot soiul de intreceri trasnite.

Cel mai asteptat moment al zilei a fost intrecerea de aruncat bucati bine uscate de balega. La categoria masculina, localnicii au oferit o demonstratie de forta si tehnica. Multi participa an de an la intrecere si se antreneaza temeinic inainte de eveniment.

Invingator a fost declarat cel care a reusit sa arunce balega la o distanta de 46 de metri si jumatate, cu patru metri mai mult decat castigatorul de anul trecut.

Stanislav Zelianskov, castigatorul competitiei: "Este un record absolut in cei opt ani de istorie ai festivalului. Si imi apartine."

La categoria feminina, a uimit o localnica vanjoasa care a reusit sa arunce balega la o distanta de 35 de metri. Castigatorii au fost rasplatiti cu premii si medalii.

Organizatorii s-au pregatit din timp cu materie prima pentru concurs si spun ca le este tot mai greu sa stranga necesarul pentru un asemenea eveniment. "Tot mai putini oameni cresc vaci, asa ca, in curand, balegarul va avea valoarea aurului. La asta se va ajunge."

Festivalul a inclus si o cursa cu obstacole de carat apa. Dar si o intrecere de incarcat si descarcat saci. La final, toti cei prezenti si-au indreptat atentia catre petrecerea campeneasca ce a incheiat ziua. Organizatorii spun ca festivalul este tot mai popular si, de la un an la altul, atrage mai multi curiosi.


VIDEO PROTVPLUS.RO