A fost gasit proprietarul unui ursulet de plus, vechi de 100 de ani si abandonat intr-un aeroport

Dată publicare: 19-12-2013 08:18
Dată actualizare: 22-12-2013 00:53


ursulet

Un urs de plus, vechi de 100 de ani, care are un singur ochi si o ureche descusuta, a fost gasit anul trecut intr-un aeroport, alaturi de o fotografie alb-negru, datata 1918, in care jucaria era imbratisata de doua fete.

Personalul de la aeroportul din Bristol a facut un apel public pentru gasirea proprietarului. Acesta a fost identificat ca Nicholas James Baker.

Baker a fost ucis in Bagdad, in Primul Razboi Mondial, la doar o luna dupa ce a fost facuta fotografia. A fost inmormantat acolo, cu onoruri militare.

Fetele din fotografie erau Dora si Glyn Baker, care i-au trimis o carte postala tatalui lor.

Dupa ce au identificat persoanele din imagine, personalul aeroportului incearca sa gaseasca orice rude care ar mai putea fi in viata.

Jacqui Mills, purtatorul de cuvant al aeroportului, a declarat: "Am primit oferte de ajutor de la "istorici specializati in ursi de plus". Folosind toate aceste informatii, am reusit sa-l identificam pe tatal fetelor din imagine. Singura problema este ca nu am gasit nicio ruda in viata care sa vina si sa ceara ursul".

Personalul aeroportului a petrecut 14 luni analizand registrele de zbor, pentru a gasi orice pasager cu acelasi nume ca cel mentionat pe spatele imaginii.

CLICK AICI PENTRU A VEDEA IMAGINI CU URSULETUL.

Hilary Kaye, expertul in antichitati al postului TV BBC a declarat ca ursuletul pare a fi produs de compania britanica Farnells, fiind modelul care a inspirat povestile despre personajul Winnie the Pooh.

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO