Mike Leigh, Alejandro Innaritu si Bertrand Tavernier, favoriti la Cannes!

19-05-2010 00:00

Festivalul de Film de la Cannes

O drama inspirata dintr-o poveste reala petrecuta in Algeria in 1996 si un documentar cu incarcatura politica despre armele nucleare! Acestea sunt cele mai recente pelicule proiectate la Festivalul de la Cannes.

Cu 5 zile inaintea decernarii premiilor, criticii au inceput deja sa vorbeasca despre favoriti. In carti sunt regizorii Mike Leigh, Alejandro Gonzalez Innaritu si Bertrand Tavernier.

"Despre zei si oameni", noua pelicula a cineastului Xavier Beauvois are la baza povestea tragica a sapte calugari francezi care au fost decapitati in 1996, in timpul Razboiului Civil din Algeria. Povestea se axeaza insa pe criza interioara a calugarilor catolici, care aleg sa nu-si paraseasca manastirea in ciuda amenintarilor primite de la extremistii islamisti.

Desi filmul a fost bine primit, criticii nu l-au trecut pe lista scurta a favoritilor pentru marele trofeu.

Tot la Cannes, insa in afara competitiei, a avut premiera documentarul "Countdown to zero", care analizeaza situatia armelor nucleare de dupa Razboiul Rece. Regizoarea britanica Lucy Walker e preocupata in special de riscul unui accident, al unei greseli de calcul sau al unui atentat terorist implicand arme nucleare.

Documentar despre pericolele armelor nucleare, prezentat la Cannes

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO