Mike Leigh, Alejandro Innaritu si Bertrand Tavernier, favoriti la Cannes!

Ultima actualizare: 04-04-2012 08:23
Festivalul de Film de la Cannes

O drama inspirata dintr-o poveste reala petrecuta in Algeria in 1996 si un documentar cu incarcatura politica despre armele nucleare! Acestea sunt cele mai recente pelicule proiectate la Festivalul de la Cannes.

Cu 5 zile inaintea decernarii premiilor, criticii au inceput deja sa vorbeasca despre favoriti. In carti sunt regizorii Mike Leigh, Alejandro Gonzalez Innaritu si Bertrand Tavernier.

"Despre zei si oameni", noua pelicula a cineastului Xavier Beauvois are la baza povestea tragica a sapte calugari francezi care au fost decapitati in 1996, in timpul Razboiului Civil din Algeria. Povestea se axeaza insa pe criza interioara a calugarilor catolici, care aleg sa nu-si paraseasca manastirea in ciuda amenintarilor primite de la extremistii islamisti.

Desi filmul a fost bine primit, criticii nu l-au trecut pe lista scurta a favoritilor pentru marele trofeu.

Tot la Cannes, insa in afara competitiei, a avut premiera documentarul "Countdown to zero", care analizeaza situatia armelor nucleare de dupa Razboiul Rece. Regizoarea britanica Lucy Walker e preocupata in special de riscul unui accident, al unei greseli de calcul sau al unui atentat terorist implicand arme nucleare.

Documentar despre pericolele armelor nucleare, prezentat la Cannes

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO