“Eu cand vreau sa fluier, fluier”, cel mai bun Thriller de la Beaunne

13-04-2010 00:00


George Pistereanu

"Eu cand vreau sa fluier, fluier" a castigat Premiul pentru cel mai bun film din sectiunea New Blood a Festivalului International de Thriller din Beaunne, Franta.

Ceremonia de decernare a avut loc duminica seara, in Beaunne, unde actorul George Pistereanu a fost prezent pentru a ridica premiul.

Anul trecut, Premiul pentru cel mai bun Thriller in sectiunea New Blood a fost acordat filmului BRONSON (Marea Britanie), cu Tom Hardy, unul dintre actorii principali din Rock'n'Rolla (in regia lui Guy Ritchie).

Sectiunea New Blood prezinta 5 filme care reinterpreteaza in maniera inovativa genul thriller."Eu cand vreau sa fluier, fluier" a fost nominalizat in sectiunea New Blood, alaturi de The Killing Room (SUA), “Slice” (Thailanda), “Teheran” (Franta), si “Walls” (Israel).

Anul acesta, Festivalul a avut si o sectiune dedicata lui Samuel L Jackson, in semn de tribut pentru intreaga cariera. Samuel L. Jackson a fost la Beaunne pentru a prezenta cateva din cele mai iubite filme ale lui, printre care si "Pulp Fiction".

Cu o seara inainte am fost la o petrecere si nu-mi venea sa cred ca toata lumea stia cine sunt, dar nu ma gandeam ca o sa luam premiu. Pe scena, Presedintele Juriului, regizorul Sam Karmann a spus ca decizia juriului a fost unanima si ca el crede ca filmul va avea mare succes in Franta. Deocamdata, eu ma bucur ca filmul are succes in Romania” a declarat actorul George Pistereanu, proaspat intors de la Beaunne.

In Romania, filmul se mentine in top, reusind sa adune in acest week-end aproape acelasi numar de spectatori ca in week-end-ul premierei. Astfel, “Eu cand vreau sa fluier, fluier” are in total aproape 28.000 de spectatori, dupa doar doua saptamani de exploatare.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO