Dragos Bucurenci va participa la "Dansez pentru tine"

Dragos Bucurenci

Dragos Bucurenci, activistul ecologist de la Asociatia MaiMultVerde, va intra in cursa pentru implinirea unui vis in noul sezon al emisiunii « Dansez pentru tine » care va incepe pe 19 martie, la Pro Tv.

Argumentele pentru care Dragos a spus « Da » provocarii de a intra in competitia visurilor sunt pe cat de clare pentru el, pe atat de nobile: « In primul rand, imi place miza sociala a programului: faptul ca, prin ceea ce fac, nu ma ajut doar pe mine, ci si pe altcineva. Este ceea ce incerc sa fac si in viata mea profesionala de zi cu zi, prin cursurile pe care le tin, prin proiectele pe care le derulez la MaiMultVerde. Si este un mesaj foarte frumos cel pe care-l propune aceasta emisiune: acela ca atunci cand vrei sa ajuti pe cineva, trebuie sa depui tu insuti un efort si trebuie sa te schimbi in primul rand pe tine. Ne-am obisnuit sa-i ajutam pe ceilalti dandu-le bani sau dand cateva telefoane pentru ei. Eu cred ca ajutorul adevarat este cel in care pui osul la munca sau, ca in cazul nostru, la dans. M-a mai tentat ceva: emisiunea asta face ceva aproape incredibil, transforma oameni obisnuiti in dansatori in ritm de doua dansuri pe saptamana. Mie mi se pare de neratat o asemenea sansa. Nu cred ca te intalnesti cu ea de doua ori in viata.”.

Indragostit iremediabil de tango dupa o vizita in America Latina, Dragos Bucurenci considera ca acest dans este „un fel de a face dragoste fara a-ti da hainele jos”, insa ii plac enorm toate dansurile clasice: „Uneori regret ca nu m-am nascut intr-o epoca in care nu te puteai numi gentleman daca nu stiai sa dansezi vals, polca sau menuet. Ma gandesc ca in secolul 19 n-ar fi fost posibil sa ajung la 28 de ani fara sa stiu sa conduc o femeie pe ringul de dans. Dar am si o pasiune de data mai recenta: tango-ul”.

Dragos isi dorea de mic copil sa danseze, insa ani de zile i-a fost teama sa incerce, pentru ca „eram convins ca as fi un dezastru”, insa coregrafa si dansatoarea Elwira Petre, sotia lui Mihai Petre i-a schimbat atitudinea in fata dansului. „Abia acum un an si jumatate, am reusit sa-mi infrang aceasta teama, cand am dansat tango impreuna cu Amalia Enache la o gala de strangere de fonduri organizata de MaiMultVerde. A fost, intr-o mare masura, meritul Elwirei Petre, profesoara noastra: a fost primul om care mi-a spus ca oricine poate sa danseze. Numai ca, de atunci, m-am luat cu munca, cu viata, si lectiile de dans au ramas o amintire frumoasa”, povesteste Dragos Bucurenci care-si propune ca in urma experientei „Dansez pentru tine” sa scape pentru totdeauna de frica de a dansa.

Desi nu are televizor acasa de mai bine de 5 ani, Dragos marturiseste ca a urmarit o parte din dansurile din sezoanele trecute ale emisiunii pe internet sau la tv, aflat in vizita la prietenii care aveau aparatele deschide pe Pro Tv vineri seara si incetul cu incetul a ajuns sa-i placa mult ce vedea si sa spuna „Eu de ce n-as incerca?!”. Odata inscris in cursa pentru implinirea unui vis, Dragos isi doreste in primul rand sa danseze si considera ca ar fi si mai frumos daca ar si castiga insa strategia lui este cucerirea ringului de dans pas cu pas: „Sigur ca va fi foarte frumos si daca voi castiga, dar, mai inainte de a ma gandi la asta, eu imi propun sa ma concentrez asupra unui obiectiv mai usor de realizat: sa raman in concurs pentru inca o editie si pentru inca una, pana la sfarsit, ca sa pot sa dansez cat mai mult. E o provocare foarte mare, dar, daca ma uit mai atent la trecutul meu, mie mi-au placut intotdeauna provocarile.”, povesteste Dragos Bucurenci pregatit de aventura “Dansez pentru tine” care va incepe din 19 martie, la Pro Tv.

Citește și
Catalin Botezatu
De la "Creez pentru tine", Catalin Botezatu trece la "Dansez pentru tine"!
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”
Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Diana Dumitrescu va concura din 19 martie la
Diana Dumitrescu va concura din 19 martie la "Dansez pentru tine"

Diana Dumitrescu, actrita din serialul de epoca « Aniela » de la Acasa TV, va fi concurenta in cel de-al noualea sezon al emisiunii « Dansez pentru tine » care va incepe in 19 martie, la Pro Tv.

De la
De la "Creez pentru tine", Catalin Botezatu trece la "Dansez pentru tine"!

Designerul a acceptat propunerea de a intra in competitia visurilor, care reincepe la ProTV, pe 19 martie. Este sigur ca nu va fi usor, mai ales ca, dupa cum declara, dansul nu este un domeniu la care sa exceleze. Ii plac insa provocarile.

Cine merita sa castige titlul
Cine merita sa castige titlul "Mister Dansez pentru tine"?

Multe personaje cunoscute s-au oprit, de-a lungul editiilor, la "Dansez pentru tine".

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.