"Avatar" e doar o "dulcegarie sentimentala"?

Ultima actualizare: 01-05-2012 23:33
Avatar

Descrierea plastica vine de la ziarul sfintilor parinti de la Vatican, "L'Osservatore Romano". Iar criticile la adresa peliculei nu se opresc aici!

 

Ziaristii de la Vatican considera actiunea filmului "insipida".

"Concentrandu-se pe recrearea universului fantastic de pe Pandora, filmul spune doar o poveste, fara sa exploreze subiectul in profunzime", spun criticii in articol. Si urmeaza lovitura de gratie! "Desi exista, din plin, tehnologii minunate, filmul arata prea putine emotii umane autentice".

Nici la Radio Vatican recenziile nu au fost mai bune. Acolo s-a spus ca filmul "promoveaza pseudo-doctrinele ce au facut ca ecologia sa devina religia noului mileniu".

In ultimii ani, presa din Vatican a comentat tot mai mult cultura pop, adeseori criticand anumite filme, precum "Codul lui Da Vinci", considerat la vremea lansarii lui o potentiala amenintare pentru interesele Bisericii catolice. Culmea e ca, recent, in "L'Osservatore Romano", editorii de la Vatican au laudat serialul "Familia Simpson", pentru "stilul realist si inteligent in care este scris".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO