„Visuri la Cheie”. Cosmin și mama lui au trăit într-o garsonieră de 12 mp, în Ferentari. Cum arată noul lor apartament

Ultima actualizare: 23-09-2021 09:24
Visuri la Cheie - 9

Cosmin și Ana-Maria Cîrstea au trăit timp de 15 ani în 12 metri pătrați, o garsonieră insalubră dintr-un bloc uitat de lume din cartierul bucureștean Ferentari.

În ultimiii 15 ani, cei doi au dormit în condiții greu de crezut. Ana-Maria și-a improvizat un pat, dintr-un fotoliu și un scaun, iar Cosmin pe o canapea mică. Casa lor era ca o cutie de chibrituri, a treia parte din suprafața care ar trebui să-i revină unui singur om.

„Visuri la cheie” a apărut la timp în viața lui Cosmin Cîrstea, un adolescent de 15 ani care a dus pe umeri greutăți pe care n-ar trebui să le cunoască niciun copil.

Tatăl său s-a stins de cancer. Mama lui, Ana-Maria Cîrstea, s-a îmbolnăvit și ea și a trecut prin chinurile unui tratament nemilos, o loterie a vieții în urma căreia puțini ies învingători. Deși a trăit mereu cu teama că va rămâne singur, Cosmin s-a mobilizat și a învățat cât a putut el ca să-și schimbe destinul.

A intrat la liceu cu 10 și a devenit un model pentru colegii lui. Chiar dacă viața nu a fost prea darnică cu el. S-a născut într-o garsonieră de 12 metri pătrați, într-un cartier care nu-ți oferă nicio perspectivă.

„Încă încerc să mă îndrept înspre lumina acestui mare, mare întuneric. Cartierul acesta este luptă pentru supraviețuire, de pe o zi pe alta. Urăsc tristețea pe care o oferă acest loc”, a spus Cosmin.

Hope and Homes for Children a strâns fonduri pentru un nou apartament

Omid Ghannadi, care a împlinit visuri la cheie vreme de 4 sezoane, s-a implicat în campania derulată de Hope and Homes for Children care a avut ca scop strângerea de fonduri pentru renovarea garsonierei din Ferentari a familiei.

Românii au donat câte 2 euro prin SMS la 8844 și au reușit ceva incredibil. Campania a mers mai bine decât se așteptau organizatorii ei, motiv pentru care reprezentanții organizației au decis să cumpere un apartament cu două camere, în cartierul Berceni.

Primul lucru care l-a impresionat pe Cosmin când a pășit în noua lui casă a fost spațiul, infinit mai mare, pe care îl oferă apartamentul cu două camere.

„Când am intrat în apartament, a fost spațiu. M-am detașat din acel culcuș al meu, lăuntric, și m-am lăsat purtat de val”, au fost primele cuvinte ale lui Cosmin după ce a văzut rezultatul muncii echipei Visuri la cheie.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO