Trupa Vama a urcat din nou pe scenă, pe litoral. Fanii au urmărit concertul din propria casă: „Vor fi și zile mai bune”

Dată publicare: 24-04-2021 07:31
Dată actualizare: 24-04-2021 09:26


Pe litoral, ”Vama” a deschis Vama.

Trupa a cântat vineri seară, la apus, și sâmbătă dimineață, la răsărit, chiar pe plaja din stațiune, unde, în vremuri obișnuite, dansau până în zori mii de turiști.

În fața scenei nu a fost o mare de oameni, însă, de acasă, mii de spectatori, care au plătit bilet, au urmărit concertele în direct, pe internet.

La doi pași de mare, acolo a urcat din nou pe scenă trupa Vama. Valurile și întinderea de nisip au completat un tablou care amintește de nopți și dimineți din vremuri în care pandemia încă nu ne dăduse viețile peste cap, iar petrecăreții dansau fără griji.

De această dată, publicul nu a vibrat la unison în fața artiștilor. Fiecare s-a bucurat de muzică în propria casă.

Mânați de dor, după luni în șir fără festivaluri și concerte, unii au făcut un drum până în Vama Veche, deși accesul în zonă a fost interzis.

Reporter: „Cu ce ocazie acum, prin Vamă?”

Bărbat: „În plimbare și ne bucurăm că ne-am nimerit acum cu Tudor Chirilă, aici, la concert, și am vrea să-l auzim puțin mai tare, dar, din păcate, nu se poate."

Femeie: „Știm melodiile și le cântam în minte și noi, ce să facem. Așa printre valuri mai auzim și câte o măsură, câte o notă. Ne bucurăm de ce avem și cu siguranță o să fie și zile mai bune.”

Nu mai puțin de 45 de persoane au fost implicate în organizarea acestui eveniment.

Tudor Chirilă, solist Vama: „Noi am făcut un happening live foarte complex, care a implicat foarte multe resurse. Este o echipă întreagă în spatele unor omuleți care apar pe o scenă și fac.”

Reporter: „Pentru un moment ți-ai imaginat mulțimea aia de oameni?”

Tudor Chirilă: „Am refuzat să fac acel exercițiu, că e dureros și n-are rost. Oamenilor care s-au uitat aș vrea să le spun că le mulțumesc îngrozitor de mult, că gestul lor de a se uita la acest spectacol, dincolo de dorul lor față de noi, reprezintă și un gest simbolic de susținere a unui sector cu mari probleme."

Cele două spectacole vor fi disponibile încă zece zile pe platforma de streaming. Doritorii le pot urmări dacă își cumpără un bilet. Prețurile pornesc de la 20 de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO