Trupa Bucium a lansat videoclipul piesei ”Vânător”, un nou single de pe albumul ”Zimbrul Alb”

06-12-2020 14:46


Bucium

Trupa Bucium a lansat videoclipul piesei ”Vânător”, care este un nou single de pe viitorul album ”Zimbrul Alb”.

Membrii trupei spun că noul single - ”Vânător / Orion” - reunește mai multe mituri: cel al vânătorului vânat și furtul focului, care apare în foarte multe mitologii, nereferindu-se neapărat la Prometeu.

Însă înțelesul mai puțin evident al versurilor se referă la nebunie, la pierderea percepției realității. ”Este și despre prețul cunoașterii. Cântecul le este dedicat tuturor celor ce se luptă pentru a-și păstra sănătatea mintală” - spun cei de la trupa Bucium.

Zimbrul Alb”, al patrulea album al trupei bucureștene Bucium, ar fi trebuit să fie lansat în primăvara anului 2020, însă a fost amânat din cauza epidemiei de Covid-19.

Albumul are două concepte: toate piesele sunt legate de astre și toate piesele sunt legate de pierderi, de lucruri ce lipsesc, ”lucruri mereu nepalpabile”.

”Zimbrul Alb avea lansarea programată în mai 2020, însă din cauza celor întâmplate, am preferat să folosim acest timp lipsit de concerte pentru a perfecționa albumul și pentru a-l face cel mai bun album de care suntem în stare în acest moment. Vânător este poate cea mai atipică piesă a discului și cred că arată o latură a trupei pe care încercăm să o arătăm de foarte multă vreme. Încă de la începuturi ne-am propus să nu existe două albume Bucium similare, iar prin Zimbrul Alb am pus în valoare mult mai mult latura metalică și progresivă a trupei”,  spune Andi Dumitrescu, liderul trupei Bucium.

 

Albumul este mixat în prezent de Dan Georgescu (byron, Kumm, Moon Museum) la Unda Recording, iar de masterizare se ocupă Svante Forsbäck, de la studioul finlandez Chartmakers (Rammstein, Volbeat, Apocalyptica).

Lansarea ”Zimbrului Alb” este programată pentru primăvara anului 2021.

Piesa ”Vânător” poate fi ascultată pe toate platformele de streaming AICI. 

Detalii, piesa/videoclipul ”Vânător”:

- Alexa Nicolae - vioară / violin
- Mihai Balabaș - vioară, sfx / violin, sfx
- Andi Dumitrescu - voci, chitări / vocals, guitars
- Cristi Răducanu - tobe / drums
- Dan Georgescu - bas / bass 
- Înregistrat și mixat de Dan Georgescu @ Unda Recording
- Masterizat de Svante Forsbäck @ Chartmakers Finland
- Produs de Dan Georgescu și Andi Dumitrescu
- Art direction: Radu Damian
- Muzica și versurile: Andi Dumitrescu

 

 

Sursa: Pro TV

Tags: rock, bucium, videoclip,


VIDEO PROTVPLUS.RO