Trei pui de delfin adusi din China vor deveni vedete la Constanta

Ultima actualizare: 03-09-2012 19:55
Trei pui de delfin adusi din China vor deveni vede...
Trei pui de delfin adusi din China vor deveni vede...

E drept ca vara pare doar un vis frumos, dar merita sa o asteptam. De la mare vin vesti cu adevarat bune. Se intoarce veselia in Delfinariul din Constanta.

Acolo se vor instala curand trei pui de delfin, adusi tocmai din China. Desi nu stiu inca, ei vor avea o misiune delicata. Sa il inlocuisca pe fermecatorul Mark, devenit o legenda, dupa ce batranetea l-a rapus.

La delfinariul din Constanta, administratorii se pregatesc sa ridice cortina. In schimbul a 400.000 de euro, bani primiti de la adiministratia locala, ei au pregatit bazinul pentru cei trei pui. Contractul a fost semnat acum cateva zile, iar delfinii urmeaza sa soseasca la mare la inceputul primaverii. A fost decizia specialistilor ca mamiferele, doua femele si un mascul, vor putea face fata mult mai usor fata calatoriei de 8.000 de kilometri. Si la delfinariu se fac modificari, incat apa din bazin sa fie la fel ca cea din Beijing, acolo unde au crescut.

Din primavara, la delfinariu ar trebui sa rasune iar aplauzele pustilor fermecati de giumbuslucurile delfinilor.

Cu cele trei "jucarii", bazinul din Constanta ar trebui sa arate ca orice parc acvatic ce se respecta mai ales ca, de cand s-a dus Mark, toata lumea sufera.

Ramane insa de vazut daca delfinii vor invata repede limba romana si mai ales cum o sa fie botezati.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO