Strangeti bani: costumul lui Darth Vader, scos la licitatie, la Londra

Ultima actualizare: 16-10-2012 18:49
Strangeti bani: costumul lui Darth Vader, scos la ...
Strangeti bani: costumul lui Darth Vader, scos la ...

Costumul purtat de personajul Darth Vader in filmul "Imperiul Contraataca", din franciza "Razboiul stelelor", va fi vandut la licitatie, luna viitoare, la Londra.

Specialistii se asteapta ca acest costum sa se vanda cu 230.000 de lire sterline (peste 260.000 de euro). Licitatia va fi organizata de casa Christie's din Londra pe 25 noiembrie.

Alcatuit dintr-o casca, o masca, o pelerina, aparatori din metal pentru umeri si pentru tibie, acesta este primul costum complet al lordului Darth Vader care va fi scos la licitatie.

"Darth Vader este definit prin costumul sau, care l-a facut sa devina unul dintre personajele cel mai usor de recunoscut din istoria cinematografiei", a declarat Neil Roberts, expert al casei de licitatii Christie's.

Acest costum a fost achizitionat de un colectionar privat in anul 2003.

Un procent din incasarile obtinute vor fi donate fundatiei Cancer Research UK.

Actorul britanic Dave Prowse a interpretat personajul Darth Vader in primele trei filme ale francizei: "Razboiul Stelelor" (1977), "Imperiul Contraataca" (1980) si "Intoarcerea lui Jedi" (1983).

Costumele purtate de diverse personaje ce au aparut in filme celebre atrag atentia multor colectionari si se vand la preturi exorbitante atunci cand sunt scoase la licitatie.

In 2007, o rochie pentru cocteil de culoare roz, purtata de Audrey Hepburn in filmul "Breakfast at Tiffany's", a fost vanduta la licitatie de filiala din New York a casei Christie's pentru suma de 192.000 de dolari, depasind de sase ori pretul la care a fost evaluata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO