Romanian Design Week la Bucuresti. Ce ii asteapta pe curiosii si fascinatii de imprimante 3D


Ultimul update: Joi 25 Mai 2017 07:14
Data publicarii: Luni 22 Mai 2017 07:52
Categorie: Stiri Mondene

Daca v-ati intrebat in ce domenii se poate folosi imprimanta 3D, puteti afla raspunsul daca ajungeti la Romanian Design Week, eveniment organizat in Bucuresti.

In plus, puteti, pret de cateva clipe, sa "admirati" arta asa cum o face un nevazator.

Sapte nevazatori au fost inclusi in acest proiect care se bazeaza pe simturile tactil, auditiv si olfactiv.

Cristian Neagoe, Creatorul Expozitiei dedicate persoanelor cu dezabilitati:"Au fost intai intrebati care e locul pe care si-l amintesc ca fiind frumos. Au fost insotiti in respectivul loc si ajutati de fotograful profesionist sa incadreze obiectul sau spatiul pe care vor sa-l fotografieze, dar ei au facut fotografia."

Pentru a intelege conceptul, vizitatorii sunt rugati sa inchida ochii si sa miroasa o bucata de hartie, apoi sa atinga un obiect care are legatura cu locul fotografiat. La final, asculta in casti vocea artistului nevazator.

Barbat: "O voce de femeie care povesteste ceva despre religie. Cred ca daca as asculta si as intra in starea respectiva, cred ca ar reusi sa fiu aproape de adevarul pe care l-a vazut ea in momentul respectiv."

Pe de alta parte, la expozitia intitulata "3D Printing the Future", curiosii pot afla cum se aplica tehnica printarii 3D in diferite domenii.

Miruna Amza, fondator "Scientifica": "Imprimarea 3D se foloseste in arhitectura, in machetare, in instalatiile artistice. Avem si Castelul Bran care este creat integral din creionul 3D doodle."

Cristina Dobre, PRO TV: "Cei care vor sa-si printeze propria imagine o pot face pentru doar 150 de euro folosind o imprimanta 3D. Tot ce trebuie sa faca este sa se lase fotografiati, iar imaginea obtinuta va fi prelucrata pe calculator si imprimata apoi color in rasina."

Admirate sunt si creatiile vestimentare ale celor mai talentati absolventi de la UNARTE si de la Artez, din Olanda.

Mathias Boulee, Profesor Universitar Artez din Olanda:"Este intotdeauna bine sa-ti expui colectia intr-un alt mediu, intr-o alta cultura, si sa vezi apoi cum reactioneaza lumea."

Vizitatorii sunt asteptati la "Romanian Design Week" pana in 28 mai.

VIDEO PROTVPLUS.RO