Renumita soprană Montserrat Caballé a murit, la vârsta de 85 de ani

06-10-2018 10:46


Cunoscuta soprană spanilolă Montserrat Caballé a murit, sâmbătă, la spitalul Sant Pau din Barcelona la vârsta de 85 de ani.

 

Potrivit unor surse medicale, citate de EFE şi AFP, îndrăgita soprană era internată de la mijlocul lunii septembrie pentru o afecţiune de care suferea de mai mult timp, informează Agerpres.

Funeraliile artistei, considerată de numeroşi critici cea mai mare soprană a secolului XX, vor avea loc lunea viitoare la Barcelona, oraşul său natal.

Înmormântarea va avea loc luni, la Tanatorio de les Corts, iar priveghiul, duminică, începând cu orele după-amiezei, în acelaşi centru.

Montserrat Caballé s-a născut pe 12 aprilie 1933, în Barcelona, sub numele Maria de Montserrat Viviana Concepción Caballé i Folch.

A debutat în 1956, a susţinut peste 4.000 de recitaluri şi era una dintre ultimele mari dive ale operei. Fără îndoială, după cum ea însăşi explica într-un interviu acordat în 2014, Caballé respingea acest apelativ: „Nu mă consider o legendă a operei, nici ultima divă, aşa cum deseori scriu ziarele. Fiecare perioadă are divele ei, iar în cazul meu, singurul lucru pe care l-am făcut a fost să îmi fac treaba bine, cât mai bine posibil, la nivelul cel mai înalt”.

Pe parcursul carierei sale, Caballé a împărţit scena cu mari artişti precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO