Reactiile la nominalizarile pentru Oscar nu s-au lasat asteptate. Criticii, surprinsi ca Amy Adams n-apare pe lista

Ultima actualizare: 28-01-2017 07:22

Majoritatea criticilor lauda faptul ca, dupa doi ani fara actori de culoare pe lista nominalizarilor, de aceasta data Academia i-a inclus din nou printre cei mai buni artisti ai anului.

Pe de alta parte, multi se declara surprinsi de faptul ca Amy Adams, extrem de laudata pentru prestatia din "Arrival", nu a "prins" anul acesta lista celor cu sanse la un Oscar.

La precedentele doua editii, Academia Americana de Film a fost criticata dur pentru ca i-a ignorat complet pe actorii de culoare si filmele despre problemele comunitatii afro-americane. Protestele au fost reunite sub eticheta "Oscarsowhite". Anul acesta insa, Academia nu mai poate fi acuzata de discriminare.

Tim Gray, editorul revistei Variety: "Este o lista mai diversa fata de ce am vazut anul trecut. In ultimii doi ani oamenii s-au plans de asta. Insa anul acesta au fost filme foarte bune, cu actori de culoare si asiatici."

"Fences" le-a adus nominalizari la Oscar protagonistilor Denzel Washington si Viola Davis. 

Cunoscatorii se declara surprinsi ca Amy Adams, care a primit pana acum 5 nominalizari, a fost omisa de pe lista, desi apare in Arrival si Nocturnal Animals, doua dintre cele mai laudate filme de anul acesta.

Castigatorii premiilor Oscar vor fi anuntati pe 26 februarie, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Los Angeles.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO