Oscar 2022, lista completă a câștigătorilor. CODA a luat premiul pentru cel mai bun film

×
Codul embed a fost copiat

Filmul CODA a fost desemnat marele câştigător al galei Oscar 2022, care a fost transmis LIVE pe VOYO. Dar, la Hollywood, a fost o noapte ca nici alta.

Prestigiosul eveniment a venit la pachet cu multe trofee, eleganţă pe covorul roşu şi discursuri ale vedetelor, dar și cu un moment neașteptat.

Will Smith i-a dat o palmă lui Chris Rock, după ce acesta a făcut o glumă la adresa soţiei sale, Jada Pinkett-Smith.

În momentul în care Chris Rock a urcat pe scenă să prezinte Oscarul pentru cel mai bun documentar, a decis să facă o glumă la adresa soţiei lui Will Smith, referitor la faptul că este tunsă zero: ”Jada, te iubesc... abia aştept să văd "G.I. Jane 2".

Will Smith nu a gustat, însă gluma, întrucât soţia sa a anunţat anul trecut că s-a ras în cap după ce s-a luptat cu alopecia, căderea masivă a părului.

Citește și
Coda, film
Oscar 2022, LIVE pe VOYO. Un serviciu de streaming ar putea da lovitura la ”cel mai bun film”
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Chris Rock: "Will Smith tocmai mi-a tras una.”

Următorul prezentator a încercat să repare lucrurile...

Ceva mai târziu, Will Smith urca din nou pe scenă, de data asta pentru a-şi lua premiul. A fost desemnat cel mai bun actor pentru interpretarea din "King Richard”: " Pentru a face ceea ce facem noi, trebuie să accepţi multe, să te obişnuieşti că lumea te bârfeşte. În această industrie trebuie să ştii că nu mulţi te respectă, dar tu trebuie să zâmbeşti şi să depăşeşti momentele astea. "

În timpul discursului, Will Smith le-a cerut scuze membrilor Academiei pentru izbucnirea nervoasă. În orice caz, cel mai așteptat moment a fost anunțul celui mai important trofeu: "Premiul Oscar pentru cel mai bun film merge la ....CODA. "

CODA, acronim după termenii în engleză "child of deaf adults"- "copil cu părinti care nu aud"- spune chiar povestea unei familii în care părinții și fiul au deficiențe de auz, iar fata - care nu este surdă, vrea să aibă o carieră în muzică.

Cât priveşte trofeul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, acesta a fost adjudecat de Jessica Chastain pentru "The Eyes of Tammy Fey". Pelicula SF "Dune" a câştigat cele mai multe premii, 6, la categoriile aşa-zis "tehnice": între care efecte vizuale, imagine, sunet, ori coloană sonoră.

"Encanto" a luat Oscarul pentru cel mai bun film de animaţie, în timp ce "Cruella" a obținut trofeul pentru cele mai reușite costume.

Kevin Costner a prezentat Oscarul pentru cel mai bun regizor: ”(Premiul se acordă lui) Jane Campion pentru filmul "Power of the Dog".

Actorii Samuel L. Jackson şi Danny Glover au fost premiați pentru întreaga carieră. Al Pacino, Robert DeNiro şi Francis Ford Coppola au fost, de asemenea, prezenţi la gală, rememorând clasicul film "Naşul".

La această a 94-a ediţie a premiilor Oscar, amfitrioni au fost Amy Schumer, Regina Hall şi Wanda Sykes, care au întreţinut atmosfera cu momente spumoase.

Billie Eilish, Finneas sau Beyonce au fost printre artiştii care au făcut, de asemenea, spectacol.

Premiile OSCAR 2022, lista completă:

Cel mai bun film: CODA

Cea mai bună actriță: Jessica Chastain, pentru rolul din ”The Eyes of Tammy Faye”

Cel mai bun actor: Will Smith, în filmul ”King Richard”

Cel mai bun regizor: Jane Campion, care este prima femeie nominalizată la această categorie de două ori

Cel mai bun cântec: melodia ”No Time To Die” - Billie Eilish și Finneas

Cel mai bun documentar: ”Summer of Love”

Cel mai bun scenariu adaptat: CODA

 Cel mai bun scenariu original: Kenneth Branagh

Cele mai bune costume: Jenny Beavan, Cruella

Cel mai bun film internațional: „Drive my car”

Cel mai bun actor într-un rol secundar: Troy Kotsur, în filmul CUDA

Cel mai bun film de animație: Encanto

Best Visual Effects - Cele mai bune efecte speciale: Dune

Cea mai bună cinematografie: Greig Fraser, Dune

Cel mai bun sunet: Dune

Cea mai bună actriță în rol secundar : Ariana Debose, West Side Story

Jessica Chastain și Anthony Hopkins

Sunt cele mai bune pelicule lansate între 1 martie şi 31 decembrie 2021.

Marele eveniment a avut loc la Dolby Theatre, în Hollywood, California, iar gazdele spectacolului sunt actriţele Regina Hall, Amy Schumer şi Wanda Sykes.

Nominalizările pentru cele 23 de categorii au fost anunţate la 8 februarie de actorii Leslie Jordan şi Tracee Ellis Ross.

La categoria "cel mai bun film", candidează: "Belfast", "CODA", "Don't Look Up", "Drive My Car", "Dune", "King Richard", "Licorice Pizza", "Nightmare Alley", "The Power of the Dog", "West Side Story". Pentru nominalizarea la această categorie, au fost luate în considerare doar 276 de pelicule, cel mai scăzut număr din ultimii ani din cauza pandemiei de COVID-19.

Cel mai bun regizor va fi ales dintre: Kenneth Branagh ("Belfast"); Ryusuke Hamaguchi ("Drive My Car"); Paul Thomas Anderson ("Licorice Pizza"); Jane Campion ("The Power of the Dog"); Steven Spielberg ("West Side Story").

La categoria "cel mai bun actor în rol principal", au fost nominalizaţi: Javier Bardem, "Being the Ricardos"; Benedict Cumberbatch, "The Power of the Dog"; Andrew Garfield, "Tick, Tick... Boom!"; Will Smith, "King Richard"; Denzel Washington, "The Tragedy of Macbeth".

Nominalizate pentru "cea mai bună actriţă în rol principal" sunt: Jessica Chastain, "The Eyes of Tammy Faye"; Olivia Colman, "The Lost Daughter"; Penelope Cruz, "Parallel Mothers"; Nicole Kidman, "Being the Ricardos"; Kristen Stewart, "Spencer". 

Will Smith

Premiile Oscar 2022 au fost LIVE, în exclusivitate, pe VOYO! 

VOYO a transmis live, în exclusivitate, cel mai important eveniment al cinematografiei din întreaga lume, decernarea Premiilor Oscar.

Luni, 28 martie, gala a avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, California, iar VOYO este singura platformă online din România unde poate fi urmărită integral.

Cele mai bune momente de la Premiile Oscar 2022 vor putea fi urmărite și pe PRO Cinema, marți, 29 martie, de la ora 20:30.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Irina Margareta-Nistor, despre Oscaruri: „Întotdeauna a existat un raport între putere și film”
Irina Margareta-Nistor, despre Oscaruri: „Întotdeauna a existat un raport între putere și film”

Ne mai despart doar câteva ore până la cea de-a 94-a ediţie a premiilor Oscar, iar gala va putea fi urmărită și de fanii din România în direct pe Platforma VOYO.

Oscar 2022, LIVE pe VOYO. Un serviciu de streaming ar putea da lovitura la ”cel mai bun film”
Oscar 2022, LIVE pe VOYO. Un serviciu de streaming ar putea da lovitura la ”cel mai bun film”

Un film finanțat de un serviciu de streaming ar putea câștiga premiul pentru cea mai bun lungmetraj la premiile Oscar 2022, care vor fi transmise LIVE pe VOYO în 28 martie, de la ora 03.00, ora României, cu Irina-Margareta Nistor.  

Oscar 2022 pe VOYO. Rachel Zegler, vedeta din ''West Side Story'', invitată să prezinte
Oscar 2022 pe VOYO. Rachel Zegler, vedeta din ''West Side Story'', invitată să prezinte

Se anunţă un weekend important pentru cinefili. Peste numai câteva zile va avea loc evenimentul anului de la Hollywood - decernarea premiilor Oscar 2022.  

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.