O inventie mieunata! Pisicile unui programator roman, monitorizate non-stop

Ultima actualizare: 01-11-2012 11:43

Un programator de origine romana, specializat in telecomunicatii, a inventat usa pentru pisici dotata cu RFID (identificare prin frecventa radio) si care transmite imagini direct pe Twitter, scrie Spiegel Online.

 

Programatorul Ioan Ghip locuieste impreuna cu sotia sa in Salem, Oregon, in SUA, si are doua pisici, pe nume Gus si Penny.

Oricine care are niste ustensile si ceva timp poate face acelasi lucru. Partea cea mai dificila, care necesita ceva cunostinte de programare, este scrierea soft-ului care deschide usa pentru pisici.
Ioan Ghip
Pisicile poarta la gat doua zgarzi care au incorporate cipuri de identificare. Zgarzile sunt citite de fiecare data cand pisicutele trec prin dreptul usii dotate cu RFID. Zgarzile le ofera pisicilor acces in interiorul sau exteriorul garajului in care locuiesc si trasmit imagini catre un cont special creat pe site-ul de socializare Twitter.

Si, ca doua adevarate vedete, Gus si Penny au un blog pe Twitter, http://twitter.com/GusAndPenny, unde imaginile susprinse cu ajutorul zgazilor sunt publicate automat, alaturi de mesaje de genul "Gus este afara si doarme sub masina" sau "Penny a intrat in garaj pentru ca a auzit ceva suspect".

Lui Ioan Ghip i-a venit ideea atunci cand a constatat ca pisicile din vecini dadeau iama in hrana animalutelor lui.

Programatorului nu i-au luat mai mult de 8-10 ore pentru a crea programul si a spus ca, daca va exista cerere, este dispus sa comercializeze kit-uri cu programul, celor interesati de un astfel de sistem.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO