O fosta Miss, condamnata la inchisoare pentru o postare pe Instagram. "L-a umilit pe presedinte"

Ultima actualizare: 03-06-2016 07:02
Merve Buyuksarac, fosta Miss Turcia

Merve Buyuksarac, declarata acum cativa ani cea mai frumoasa femeie din Turcia, a fost condamnata acum la inchisoare de un tribunal.

O fosta Miss Turcia, Merve Buyuksarac, a fost condamnata marti la un an si doua luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a postat pe contul sau de Instagram un poem satiric care continea insulte la adresa presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, a indicat presa locala, preluata de AFP.

Merve Buyuksarac, de 27 de ani, fusese incoronata Miss Turcia in 2006. Tanara a fost acuzata ca a publicat o versiune a imnului national al Turciei care continea insulte la adresa presedintelui Erdogan in 2014, atunci cand acesta era prim-ministru.

Buyuksarac a fost condamnata de un tribunal din Istanbul pentru insultarea unei "personalitati a statului", insa executarea sentintei a fost amanata, a indicat agentia de stiri Dogan.

Arestata pentru scurt timp in ianuarie 2015, fosta Miss a admis in fata anchetatorilor ca a postat pe Instagram o parte a unui text publicat intr-un saptamanal satiric, dar a subliniat ca "nu a vrut" sa-l insulte pe presedinte.

Cu toate acestea, avocatii lui Erdogan au sustinut insa ca postarea nu intra in "cadrul libertatii de exprimare" si depaseste "limitele criticii", "umilindu-l" pe presedinte, potrivit Dogan.

Procesele pentru insulta la adresa lui Erdogan s-au inmultit de la alegerea sa in functia de sef al statului. Circa 2.000 de procese penale au fost deschise impotriva unor persoane pentru insultarea presedintelui, printre acestea numarandu-se artisti, jurnalisti dar si persoane particulare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO