I s-a retras coroana si titlul de "miss" pentru ca are copil. "M-au chemat luni si mi-au spus ca este vorba de o greseala"

Ultima actualizare: 03-06-2016 07:02
Tamara Fernandez

Tamara Fernandez, castigatoare a unui concurs regional de frumusete si care urma sa participe la faza finala pe tara a Miss Mundo Argentina 2016, a fost eliminata din competitie pentru ca este mama unei fetite.

In varsta de 24 de ani si de profesie manechin, Tamara Fernandez a fost aleasa saptamana trecuta Miss Mundo Neuquen, de la numele provinciei industriale din Patagonia, titlu care o califica in etapa finala pe tara, ce se va desfasura in iulie, la Buenos Aires, relateaza Agerpres.

Concursurile de frumusete pretind in general candidatelor sa fie celibatare si sa nu aiba copii, dar concurenta a asigurat ca nu a ascuns niciodata faptul ca este mama unei fetite de doi ani.

Organizatorii concursului "Miss Mundo Argentina" nu s-au pronuntat asupra cazului care a declansat o ampla dezbatere in tara, pe tema sexismului si conditiilor de organizare a unui concurs de frumusete.

"Stiau ca am o fiica, dar m-au convocat si am castigat coroana. Iar apoi mi-au luat-o", a deplans tanara care si-a deschis propria agentie de modeling.

Afacerea profund mediatizata i-a determinat pe organizatorii concursului regional sa bata in retragere. "M-au chemat luni si mi-au spus ca este vorba de o greseala", a marturisit tanara femeie.

Concursurile de frumusete starnesc pasiuni in Argentina. In 2014, orasul Chivilcoy, aflat la 160 km de Buenos Aires, le-a interzis considerandu-le degradante pentru femei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO