Mobilierul de pe vremea bunicilor, noua tendinta la capitolul decoratiuni!


Ultimul update: Joi 27 Septembrie 2012 14:00
Data publicarii: Duminica 10 Ianuarie 2010 00:00
Categorie: Stiri Mondene

Situatia financiara inca precara isi pune o amprenta pronuntata asupra tendintelor in decoratiuni interioare pentru 2010. Cel putin asa rezulta dintr-un tur al magazinelor de profil din Los Angeles.

 

Designerii ii indeamna pe americani sa scotoceasca prin poduri si pivnite dupa piese si accesorii cumparate odinioara de bunici.

Confortabile, familiare si tributare trecutului. Cam asa ar putea fi descrise interioarele pe care le recomanda expertii pentru 2010.

Asadar, nu va sfiiti: stergeti de praf lampi, sezlonguri, fotolii, orologii, telefoane de epoca ori scrumiere si incercati sa le integrati printre piese de mobilier modern. E cea mai inspirata cale de a schimba aerul si a fi in pas cu tendintele. Reactivarea vechiturilor convine de minune necesitatii de a chivernisi banutii.

"O alta tendinta puternica in 2010 este combinatia intre traditional si modern. Evident europenii fac asta de generatii, dar la noi, in actualele conditii economice, oamenii sunt mai prudenti cand vine vorba de cheltuit bani, asa ca abia acum le-a venit ideea sa alature o piesa mostenita de la bunica langa ceva contemporan", spune Penelope Francis, expert decoratiuni.

Ceea ce nu inseamna ca nu se gasesc clienti pentru anchitati cu adevarat pretioase. Lee Stanton colectioneaza de 3 decenii piese de mobilier provenind din Europa secolelor al 17-lea si al 18-lea. Magazinul lui este binecunoscut de celebritati in cautare de piese autentice si rare.

Dezgroparea vechiturilor mai detine un atu. Cei sensibili la protejarea mediului considera, pe buna dreptate, ca a pune pe noptiera veioza bunicii reprezinta supremul efort de reciclare.

Tags: design,

Ce-ai zice sa locuiesti intr-un iglu de 20.000 de lire sterline?
Vezi cum s-au adaptat designerii de mobilier la criza economica
Colectia de arta a designerului Yves Saint Laurent, scoasa la licitatie
VIDEO PROTVPLUS.RO