Fucking Hell, berea care incinge spiritele inainte de a aparea!

bere

Gluma? Nicidecum! Uniunea Europeana a admis ca o firma din Germania sa produca bere si imbracaminte sub marca de Fucking Hell, deoarece aceste cuvinte nu reprezinta o injuratura.


Cum asa? Ei, bine, daca la englezi expresia “fucking hell” este o injuratura menita sa exprime iritarea si surprinderea neplacuta a cuiva, in limba germana termenul “hell” defineste berea blonda, iar Fucking este numele unui sat din Austria.

Situata la 35 de kilometri de Salzburg, asezarea care are o populatie de numai 90 de oameni, a fost sortita sa fie inspiratia pentru noul sortiment de bere, cu toate ca in sat nu exista o fabrica unde sa fie produsa.

Mai mult decat atat, locuitorii sai, in frunte cu primarul, Franz Meindl, nu sunt deloc incantati de idee. Meindl a facut chiar un anunt prin care refuza categoric sa investeasca vreun ban pentru construirea unei fabrici in acest sens.

Citește și
Bere
Bea cat mai multa bere, pentru oase de fier!
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Reactia lui nu este intamplatoare, pentru ca de-a lungul timpului, ineditul nume al asezarii i-a dat multe batai de cap. “Nu mai putin de 12-13 indicatoare cu numele orasului au fost furate si a trebuit sa le inlocuim”, a declarat Meindl.

Este si motivul pentru care in 2004, numele satului a fost supus unui referendum. Oamenii nu au fost de acord, insa, ca denumirea straveche sa fie schimbata. Se spune ca numele deosebit vine de la barbat, pe nume Foko, care a trait in aceste tinuturi in secolul al VI-lea.

Daca locuitorii din Fucking sunt de-a dreptul indignati, Uniunea Europeana nu este de aceeasi parere. “Combinatia de cuvinte nu contine nicio indicatie semantic referitoare la o anumita persoana sau grup de persoane. Nici nu incita la o anume actiune. Nici macar nu poate fi interpretata ca o trimitere a cuiva in Iad”, se arata in comunicatul oficial dat de Uniunea Europeana.

Prin urmare, nu exista niciun motiv ca mai multe produse, inclusiv haine, sa fie puse in vanzare sub aceasta marca.

Noua bere se pare va ca aparea in august sau septembrie anul acesta. Potrivit Spiegel Online viitorii producatori ai berii au refuzat sa faca, insa, vreun comentariu legat de locul unde vor face bautura.

Si alte orase din Bavaria ca Kissing, Petting sau Pissen, din estul Germaniei au aceeasi problema. Pana acum, insa, nimeni nu si-a exprimat intentia de a produce o bere cu numele lor. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Romanii au lasat berea pentru
Romanii au lasat berea pentru "vinul din spatele casei"

In conditiile reculului economic de anul trecut, vanzarile producatorilor de bere pe piata romaneasca au scazut cu 13%, consumul pe cap de locuitor revenind la nivelul din 2006.

Bea cat mai multa bere, pentru oase de fier!
Bea cat mai multa bere, pentru oase de fier!

De acum barbatii nu mai merg la o bere, ci sa-si intareasca sistemul osos! Potrivit unui studiu publicat in Journal of the Science of Food and Agriculture, berea are efecte benefice pentru oase.

"Pinguinul Nuclear", cea mai tare bere din lume: 32% alcool!

Tactical Nuclear Penguin este un brand a carui traducere ar fi inutila.  Alte lucruri trebuie retinute:  are 32% alcool (cam de 7-8 ori mai mult ca o bere obisnuita) si este, de departe, cea mai tare bere din lume.

Recomandări
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”
Cătălin Cîrstoiu: „Nu sunt în incompatibilitate. La Anemona Med mi-am ajutat colegi”

Medicul Cătălin Cârstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei a declarat că mandatul său este pe masa coaliției. Liderii celor două partide i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate.

Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg
Statele membre NATO au ajuns la un acord privind Ucraina. Decizia anunțată de Jens Stoltenberg

Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, printre care baterii de rachete Patriot, a anunţat, vineri, secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.