Filmul la care a plans toata sala. Marion Cotillard a reusit sa cucereasca inimile tuturor in "Deux jours, une nuit"

22-05-2014 10:52


Marion Cotillard

Marion Cotillard interpreteaza magnific o sotie si mama care lupta cu disperare sa-si pastreze slujba, in filmul "Deux jours, une nuit", regizat de Jean-Pierre si Luc Dardenne.

Pe cat de simplu pare subiectul, pe atat de genial este in realitate, spun criticii de la Le Monde. Marion Cotillard reuseste sa intruchipeze o femeie fragila ca sticla, fara sa cada in patetic.

Tocmai de aceea, poate, cei care au vazut premiera "Deux jours, une nuit" la Cannes nu si-au putut retine lacrimile, iar filmul a devenit rapid favorit la castigarea marelui premiu.In "Deux jours, une nuit" ("Doua zile, o noapte"), in regia fratilor Dardenne, dublu recompensati cu Palme D'Or, Marion Cotillard joaca rolul unei femei pe cale sa-si piarda slujba la o fabrica de panouri solare.

Afland ca ar putea fi pastrata daca 11 dintre colegii ei renunta la primele de 1.000 de euro, personajul ei, Sandra, porneste intr-o cursa disperata pentru a-i convinge.

"Oamenii se razgandesc, pentru ca o vad pe Sandra si sunt emotionati, impresionati de starea ei. Inca mai exista solidaritate, asta aratam in film", spune regizorul Luc Dardenne.

Laureata cu Oscar in 2008, pentru rolul lui Edith Piaf, Cotillard are si de aceasta data o interpretare convingatoare. La conferinta de presa, a explicat cum reuseste sa-si schimbe fizionomia in fiecare film.

"Dupa ce m-am familiarizat cu interiorul personajului, stiu ca aspectul exterior necesar vine de la sine", spune actrita.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO