Filmul care a lasat publicul in lacrimi la Cannes. Fratii Dardenne, favoriti sa castige pentru a treia oara marele trofeu

Ultima actualizare: 24-05-2014 00:21

O multime de frumuseti s-au perindat si marti seara pe covorul rosu de la Cannes.

In competitia pentru Palme d'Or si-au facut intrarea fratii Dardenne, care si-au adjudecat deja de doua ori marele trofeu. Filmul lor de anul acesta a lasat publicul in lacrimi si pare sa fie unul dintre favorite. In afara competitiei, Ryan Gosling si-a adus pe Croazeta debutul regizoral, care primit cateva aprecieri, dar si critici nemiloase.

Aparitii ciudate sau seducatoare s-au perindat ca in fiecare seara pe covorul rosu de la Cannes. Alessadra Ambrosio a facut furori intr-o rochie semitransparenta, cu o taietura adanca pe picior. Prin contrast, Marion Cotillard a purtat o rochie cuminte, parand ca nu vrea sa distraga atentia de la prestatia ei din film.

In "Deux jours, une nuit" (Doua zile, o noapte) in regia fratilor Dardenne, Cotillard joaca rolul unei femei pe cale sa-si piarda slujba la o fabrica de panouri solare. Afland ca ar putea fi pastrata, daca 11 dintre colegi ei renunta la primele de 1.000 de euro, personajul ei porneste intr-o cursa disperata pentru a-i convinge.

Laureata cu Oscar in 2008, pentru rolul lui Edith Piaf, Cotillard are si de aceasta data o interpretare convingatoare. La conferinta de presa, a explicat cum reuseste sa-si schimbe fizionomia in fiecare film."Dupa ce m-am familiarizat cu interiorul personajului, stiu ca aspectul exterior necesar vine de la sine".

In schimb, criticii au strambat din nas la debutul regizoral al lui Ryan Gosling, mult prea evident influentat de David Lynch si exasperant pe alocuri. Nimeni n-a criticat insa aparitia Christinei Hendricks pe covorul rosu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO