Eric Clapton va lansa un nou album in luna martie: "Old Sock"

30-01-2013 14:06


Eric Clapton

Cantaretul si chitaristul britanic Eric Clapton a anuntat marti, printr-un mesaj postat pe site-ul lui oficial, ca va lansa cel de-al 21-lea album din cariera sa, intitulat "Old Sock", pe 12 martie, informeaza contactmusic.com.

Precedentul material discografic lansat de muzicianul britanic s-a numit "Clapton" si a fost lansat in anul 2010.Noul album va contine doua piese noi si 10 coveruri ale unor piese indragite de artist, despre care acesta spune ca i-au influentat viata.

Cele doua piese noi se intituleaza "Every Little" si "Gotta Get Over"

Albumul "Old Sock" va fi o combinatie de genuri muzicale, in care Clapton abordeaza din nou stilurile rock si blues - prin coveruri ale pieselor "Still Got The Blues" de Gary Moore si "Goodnight Irene" de Leadbelly -, dar si reggae - prin coverul piesei "Till Your Well Runs Dry" de Peter Tosh - si jazz - prin coveruri ale unor compozitii muzicale celebre precum "All of me" si "Love Is Here to Stay" de George si Ira Gershwin.

Printre artistii invitati sa colaboreze cu Eric Clapton pe acest disc se afla Paul McCartney, care canta la chitara bas, dar si vocal in piesa "All of Me". La randul lui, Clapton a cantat la chitara pentru coverul piesei "Tears In Heaven", inclusa de Paul McCartney pe cel mai recent album al sau, "Kisses on the Bottom".

Steve Winwood, fostul coleg al lui Clapton din trupa Blind Faith, apare si el pe noul disc, cantand la clape in piesa "Still Got the Blues", cantareata de R&B Chaka Khan a asigurat back-up vocals-ul de la piesa "Get On Over", iar JJ Cale a facut backing vocals si a cantat la chitara pentru piesa "Angel".

Eric Clapton isi va promova noul disc in lunile urmatoare printr-un turneu american sustinut pe stadioane. Turneul se va incheia pe 12 aprilie, cu un concert pe care starul britanic il va sustine in cadrul festivalului pe care l-a infiintat, Crossroads Guitar Festival, la Madison Square Garden din New York.

Muzicianul britanic va urca pe scena in cadrul acelui show special alaturi de alte nume celebre din industria muzicala precum B.B. King, John Mayer, Buddy Guy si Jeff Beck.

Eric Clapton este singurul muzician inclus de trei ori in Rock and Roll Hall of Fame (ca membru al Yardbirds, al Cream, dar si ca artist solo). Eric Clapton s-a clasat pe locul al patrulea in topul revistei Rolling Stone "100 cei mai buni chitaristi ai tuturor timpurilor".

Chitaristul britanic a concertat si in Romania, impreuna cu Steve Winwood, in iunie 2010, pe Stadionul Tineretului - "Iolanda Balas Soter" din Bucuresti.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO