Epstein, acuzat că sechestra minore pe insulele sale private, pe care le abuza sexual

Ultima actualizare: 16-01-2020 12:32
Epstein
Getty

Procuroarea din Insulele Virgine Americane a sesizat miercuri justiţia pentru a cere confiscarea bunurilor omului de afaceri defunct Jeffrey Epstein, pe care îl acuză că a agresat sexual minore în arhipelag până în 2019.

Inculpat în iulie 2019 pentru agresiuni sexuale de procurorul federal din Manhattan, sexagenarul s-a spânzurat în celula sa pe 10 august, într-un penitenciar din New York, potrivit Agerpres.

Recursul depus de procuroarea din Insulele Virgine, Denise George, este o prelungire a urmării penale a omului de afaceri, care a fost abandonată după decesul său.

Milionarul deţinea două insule private în arhipelag, Little St. James şi Great St. James. Insulele Virgine sunt un teritoriu american dar nu fac parte oficial din SUA.

Această nouă acţiune în justiţie constituie o evoluţie importantă, întrucât Epstein nu mai fusese inculpat până acum pentru fapte de după 2005.

Recursul depus miercuri acoperă o perioadă care merge din 2001 până în 2019.

În cadrul unei conferinţe de presă de miercuri, Denise George a anunţat că a dispus o anchetă asupra lui Jeffrey Epstein la puţin timp după ce şi-a preluat mandatul, în mai 2019.

Potrivit procuroarei, ancheta a arătat că omul de afaceri organizase "o vastă reţea de trafic de fiinţe umane şi de abuzuri sexuale asupra unor tinere şi minore aici, în Insulele Virgine".

Cele mai tinere aveau 12 ani

 

Cele mai tinere victime ar fi avut vârsta de 12 ani, a precizat procuroarea.

Pentru a-şi ascunde activităţile, Jeffrey Epstein ar fi utilizat un eşafodaj complex implicând o serie de societăţi şi de fundaţii, tot potrivit lui Denise George.

Procuroarea cere confiscarea tuturor bunurilor care ar fi putut fi folosite în "întreprinderea sa criminală". Averea personală a omului de afaceri ar atinge peste 500 de milioane de dolari, potrivit France Presse.

Mai multe acţiuni în justiţie au fost deja declanşate în civil, în special de victimele presupuse ale lui Jeffrey Epstein, care solicită daune.

În paralel, mai multe anchete sunt în curs pentru a se încerca stabilirea eventualelor complicităţi.

Justiţia americană se interesează în special de fosta companie a lui Jeffrey Epstein, Ghislaine Maxwell, acuzată de mai multe presupuse victime că ar fi jucat un rol determinant în organizarea reţelei prezumate de exploatare de minore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO