Eileen Ford, agenta care a lansat cariera top-modelelor Naomi Campbell si Elle Macpherson, a murit

Ultima actualizare: 14-07-2014 01:28
Naomi Campbell

Eileen Ford, agenta care a lansat cariera top-modelelor Naomi Campbell si Elle Macpherson, a decedat miercuri, la varsta de 92 de ani, in urma unor complicatii cauzate de meningiom si osteoporoza, informeaza Reuters.

Eileen Ford a infiintat agentia de modelling Ford Models in 1946, la Manhattan, impreuna cu sotul ei, cu scopul de a promova in industria modei tinere americane cu un chip proaspat si o infatisare naturala.

Cu un fler iesit din comun pentru descoperirea tinerelor talente, Eileen Ford a descoperit-o pe Candice Bergen in anii '60 si pe Lauren Hutton in anii '70, ajutand-o de asemenea pe actrita Brooke Shields la inceputul carierei sale in moda, pe cand aceasta era doar un copil.

Eileen Ford, care s-a nascut si a crescut in New York, a fost ea insasi top-model in timp ce studia la Barnard College, devenind ulterior fotografa si reporter de moda.

Agentia Ford Models a contribuit la imbunatatirea conditiilor de plata a top-modelelor si le-a ajutat sa obtina contracte avantajoase cu cele mai renumite branduri din domeniu, devenind in anii '80, cea mai importanta agentie din Statele Unite.

Ford Models a sustinut cariera unor modele precum Christy Turlington, Naomi Campbell si Elle Macpherson.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO