Decizie importantă luată de Bill și Melinda Gates după divorț. Anunțul făcut de fundația lor

Dată publicare: 04-05-2021 13:29
Dată actualizare: 04-05-2021 19:34


Bill Gates, cofondatorul Microsoft, şi Melinda French Gates s-au angajat să-şi continue împreună activitatea filantropică în cadrul fundaţiei lor, în pofida divorțului lor, după 27 de ani de căsătorie.

Fundaţia Bill şi Melinda Gates, una dintre cele mai puternice şi influente în domeniul sănătăţii publice mondiale, a cheltuit peste 50 de miliarde de dolari (42 de miliarde de euro) în acest domeniu în ultimii 20 de ani, transmite News.ro.

Au decis cum își împart bunurile

 

Cuplul anunţă într-o cerere comună de divorţ că a ajuns la un acord asupra împărțirii bunurilor conjugale.

Niciun detaliu din acest acord nu a fost divulgat în cererea de divorţ pe care cei doi au depus-o la un tribunal din Seattle.

Bill Gates, în vârstă de 65 ani, şi soţia sa, Melinda French Gates, în vârstă de 56 de ani, s-au întâlnit după ce aceasta din urmă s-a angajat la Microsoft ca şefă de produs. Căsătoria a avut loc în 1994.

Fundaţia lor, lansată în 2000, este cea mai mare fundaţie filantropică privată din Statele Unite şi una dintre cele mai importante din lume.

Ea are active estimate la 43,3 miliarde de dolari la sfârşitul lui 2019, potrivit ultimelor date financiare postate pe site.

În perioada 1994-2018, cuplul a făcut donaţii în valoare de peste 36 de miliarde de dolari fundaţiei cu sediul la Seattle, se precizează pe site.

Investitorul american Warren Buffett a anunţat anul trecut că a donat acţiuni ale fundaţiei sale, Berkshire Hathaway, în valoare de peste două miliarde de dolari Fundaţiei Gates, în cadrul unui plan de donare a întregii sale averi înainte de moarte.

Bill și Melinda Gates continuă să prezideze fundația

 

Fundaţia Gates a anunţat, într-un comunicat separat, că cei doi rămân copreşedintele şi administratorul organizaţiei.

”Ei vor continua să muncească împreună în vederea elaborării şi aprobării strategiei fundaţiei, apărării intereselor fundaţiei şi definirii direcţiei generale a organizaţiei”, se precizează în comunicat.


VIDEO PROTVPLUS.RO