Creierii umani sunt programati sa creada in Dumnezeu!

Ultima actualizare: 10-04-2012 08:19
Adam si Eva

Cercetatorii cred ca religia este parte a naturii umane! Mai mult, creierii umani se incapataneaza pur si simplu sa creada in existenta unui Dumnezeu!


Concluziile se bazeaza pe mai multe studii facute pe bebelusi si copii, potrivit carora creierii sunt programati sa creada ca mintea noastra este separata de trup. Asta ne permite sa credem in supranatural, sa ne cream prieteni imaginari si sa ne gandim la existenta zeilor, scrie Daily Mail.

Alte studii arata faptul ca mintea umana gandeste primordial in termeni de cauze si efecte, fapt care ne determina sa cautam un scop si un plan in orice lucru existent in natura. Astfel, copiii de 7-8 ani cred ca pietrele, raurile si pasarile au fost create cu un scop bine determinat.

In plus, se pare ca, pe masura ce inaintam in varsta ne concentram mai mult pe dimensiunea morala a credintei, decat pe partea ei supranaturala.

Cercetatorii cred, de asemenea, ca la momente de cumpana, mintea umana cedeaza tentatiei supranaturalului, fapt care ne determina probabil sa recurgem la religie pe timp de criza.

Asta nu inseamna ca Dumnezeu nu exista, a tinut sa sublinieze revista New Scientist, care a realizat studiul: "Faptul ca o credinta este sau nu adevarata este independent de raspunsul la intrebarea de ce oamenii cred in ea!".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO