Concert memorabil David Garrett, la Festivalul "George Enescu". Fascinanta poveste a celui mai rapid violonist din lume

Ultima actualizare: 18-09-2015 07:51

Cel mai rapid violonist din lume, intrat in Cartea Recordurilor, David Garrett, a oferit un concert de neuitat pe scena Ateneului Roman, in cadrul Festivalului George Enescu.

Nonconformistul violonist german, fost fotomodel, a venit la Bucuresti cu vioara lui Stradivarius, veche de 300 de ani, evaluata la peste 3 milioane de lire sterline. Cu o sensibilitate aparte, a interpretat si muzica lui George Enescu.

Ateneul Roman a fost neincapator pentru fanii lui David Garrett. Acesta i-a cucerit imediat pe romani, dupa ce a deschis concertul cu Balada pentru vioara a lui George Enescu, interpretata alaturi de Filarmonica din Monte Carlo.

La 35 de ani, David Garrett este considerat unul dintre cei mai buni violonisti din lume. Si, cu siguranta, cel mai rapid, titlu certificat chiar de Guinness Book, dupa ce Garrett a reusit sa atinga 13 note muzicale intr-o secunda.

Violonistul german a devenit celebru inca din adolescenta, fiind considerat un copil minune al muzicii. Canta la vioara de la 4 ani, iar studiile si le-a perfectionat la prestigioasa scoala Julliard.

In timp ce a studiat vioara, David a fost si model. Are un stil vestimentar nonconformist, care a spart barierele impuse de rigorile muzicii clasice. De altfel, si in cariera s-a impus printr-un mod aparte de a reinterpreta muzica, atat pe cea clasica, cat si pe cea rock sau pop.

In 2013, a interpretat chiar rolul lui Paganini in filmul "Violonistul Diavolului". Sustine concerte in intreaga lume si este adorat de milioane de fani, dar mai ales de fane.

David Garrett nu este pentru prima data la noi in tara. A revenit dupa o pauza de 4 ani, tot cu vioara sa Stradivarius, evaluata la peste 3 milioane de lire sterline.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO