Cel mai așteptat film românesc al anului, ”Moromeții 3”. Tudor Giurgiu: ”O poveste surprinzătoare”
Filmul ”Moromeții 3” va apărea în cinematografele din întreaga țară pe 22 noiembrie. Iar înainte de acest eveniment, o caravană de promovare va ajunge în peste 50 de orașe.
Producătorul filmului, Tudor Giurgiu, a fost invitat în ediția de dimineață a Știrilor Pro TV, pentru a vorbi pe larg despre ”Moromeții 3”.
Roxana Hulpe: La ce să ne așteptăm?
Tudor Giurgiu: ”O să ne așteptăm să vedem o poveste surprinzătoare care închide cumva trilogia asta și care se întâmplă undeva în anii 50. Niculae, pe care îl știm copil în primul film, devine mare, e un alter ego, de fapt, al scriitorului Marin Preda. Și vedem din filmul ăsta cum s-a scris romanul Moromeții, cum a ajuns să vadă lumina tiparului, în ce circumstanțe. O poveste de dragoste, în mare parte. Marin Preda, în realitate, avea două relații la care ținea foarte mult: cu scriitoarea Nina Casian și cu o tânără, Aurora Cornu, devenită ulterior poeta-actriță. Aurora, aici, care a descoperit manuscrisul Moromeților. Și asta, cumva, o să vedem..”
Cosmin Stan: Pe cine vedem în Moromeții 3? Cine întruchipează personajele?
Tudor Giurgiu: ”Vedem pe Alex Călin, un tânăr actor de la Teatru Excelsior, care îl joacă pe Niculae Moromete - Preda, cum ar veni. Pe o Olimpia Melinte pe care o știm bine din multe filme și seriale, face un rol extraordinar, Mara Bugarin o joacă pe Aurora și, evident, Horațiu Mălăele care, cred, face încă un rol extraordinar, are câteva apariții. Ilie Moromete revine, de data asta la oraș, să-și vadă copilul. Și finalul, cel puțin, e emoționant. Dar nu dau spoilere, nu spun nimic”.
Roxana Hulpe: Ce mi se pare fantastic când vorbim de această poveste este că stârnește interesul oamenilor, românilor de pretutindeni, cumva, și reușește să unească generații, pentru că vorbim de niște vremuri pe care eu nu le-am prins. Dar cu toate astea îmi doresc să văd, îmi place, și a fost un succes, ceea ce am văzut până acum. Cum ați simțit publicul? La ce vă așteptați pentru Moromeții?
Tudor Giurgiu: ”Observația ta e justă, cred că, de fapt, e o poveste despre noi, despre români, despre devenirea noastră, despre niște ani despre care nu prea știm mare lucru. Anii 50, în continuare, în cazul acestui film, sunt destul de puțini exploatați și explorați - și cred că de fapt, vorbește despre lumea de la pe care o știm, lumea bunicilor de la țară, dar și despre felul în care, uite, în cazul de față, oamenii au putut să trăiască niște circumstanțe destul de neplăcute, ani plin de compromisuri politice.”