Cei mai la moda catelusi, in Japonia!

Ultima actualizare: 01-05-2012 03:43

Industria modei pentru animalele de casa este in mare avant in Japonia. Iar ultimele tendinte in vestimentatia si accesoriile pentru catei au fost prezentate la o parada, la Osaka.

Stapanii le-au pus patrupedelor ochelari de soare, funde, esarfe si hainute din cele mai traznite, ca sa fie cat mai elegante.

N-au reusit insa nici chip sa convinga patrupedele sa se compoarte pe podium ca niste manechine. Neastamparati, catelusii au starnit hazul publicului.

In cele mai multe cazuri, accesoriile purtate de catei au fost create chiar de stapani, care, pentru acest eveniment, s-au transformat in designeri. Fundite, ochelari de soare, volane sau esarfe, nimic nu a fost uitat de iubitorii de animale. Au avut grija ca, pe podium, exemplarele de chihuahuas, pudel sau yorkshire terrier sa fie la moda.

Juriul a dat note pentru originalitatea, eleganta si docilitatea manechinului patruped. Defilarea a avut loc in cadrul unei expozitii care a atras, potrivit organizatorilor, zeci de mii de vizitatori.

Expozitia, care este deja la a 15-a editie, este o dovada in plus ca japonezii nu-si neglijeaza animalele, in ciuda crizei. Statistiticile arata ca, in timp ce au redus drastic celelalte cheltuieli, ei platesc cu 20% mai mult pentru intretinerea animalelor de casa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO