Campionat razboinic intre robotei de 20 de centimetri inaltime, in Japonia

Ultima actualizare: 16-06-2012 22:59

Daca luptele intre animale sunt criticate pentru cruzime, iata unele la care nimeni nu ar avea ce sa obiecteze. In Japonia a inceput un soi de campionat razboinic intre roboti.

Sau mai bine zis intre robotei, pentru ca acestia nu depasesc 20 de centimetri inaltime. Miscarile lor sunt cotrolate prin telecomanda, de pe margine.

Nu exista lovituri nepermise, iar scopul este sa-l pui la pamant pe robotul adversar de trei ori. De pe margine, un juriu de specialisti puncteaza calitatile tehnice ale robotilor.

Desi luptele starnesc pasiuni in public, la fel ca oricare alt meci, organizatorii si participantii, cel putin cei adulti, spun ca altele sunt intentiile lor.

"Un robot care nu e in stare sa se ridice singur nu are cum sa fie util oamenilor. Daca se strica atunci cand il lovesti, nu il poti folosi. Asa mi-a venit ideea luptelor intre roboti", spune Terukazu Nishimura, organizator.

Competitia are loc de doua ori pe an si a ajuns deja la a 17-a editie. 46 de echipe din Japonia, China si Coreea de Sud concureaza de aceasta data pentru premiul de circa 11.000 de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO